RadekMeridaBafang Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Witajcie, Jako że szykuje się do wymiany tarcz zastanawiam się czy dalej iść w tarcze dwuczęściową czy to jednak nie ma sensu. Obecnie korzystam z tarczy z aliexpress, tarcze Snail 180 mm i generalnie jestem z nich bardzo zadowolony. Są ciche, dobrze hamują i pięknie wygladają. I pomimo uzywania ich na elektryku. Na trasach ktorych jezdze takich dropów ze jedziesz totalnie w doł jest pare i trwaja one co najwyzej kilkadziesiat sekund i to tez nie caly czas przeciez hamuje. A przeciez tarcza dwuczęściowa ma przedewszystkim lepiej oddawac cieplo. Z tylu glowy mam jakies takie obawy ze kiedys moze ta dwuczęściowa tarcza pęknać bo jest w koncu nitowana i sie wlasnie zastanawiam czy jednak nie pojsc w tarcze jednoczesciową. Bo przeciez nie zjezdzam w dol przez dluzszy czas i nie mam szansy az tak zagrzac tarczy. Jednak nie ukrywam ze nawet po kilkunasto sekundowych zjazdach tarcze sa bardzo gorace az strzelaja. Pewnie waga calosci ebike ma tutaj znaczenie. Warto wiec w moim xastosowaniu isc dalej w tarcze dwuczęściowe?
Accent_Szaj Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 7 godzin temu, RadekMeridaBafang napisał: Warto wiec w moim xastosowaniu isc dalej w tarcze dwuczęściowe? Sam sobie odpowiedziałeś 7 godzin temu, RadekMeridaBafang napisał: jestem z nich bardzo zadowolony Nie zmieniaj czegoś z czego jesteś zadowolony
RadekMeridaBafang Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Accent_Szaj napisał: Sam sobie odpowiedziałeś Nie zmieniaj czegoś z czego jesteś zadowolony No ale moze bede jeszcze bardziej zadowolony. I tak jak wspomnialem teoche sie bone ze ta 2 czesciowa moze kiedys pierdyknac.
Accent_Szaj Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 4 minuty temu, RadekMeridaBafang napisał: bede jeszcze bardziej zadowolony Nie będziesz. 4 minuty temu, RadekMeridaBafang napisał: moze kiedys pierdyknac. Równie dobrze może Ci pierdyknąć zwykła
RadekMeridaBafang Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2020 15 minut temu, Accent_Szaj napisał: Nie będziesz. Równie dobrze może Ci pierdyknąć zwykła Ale przeciez jednoczesciowa tarcza nie peknie. Najwyzej sie wygnie...
Accent_Szaj Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 2 godziny temu, RadekMeridaBafang napisał: Najwyzej sie wygnie... A ta Ci pękła? Pytasz,to odpowiadam jak ja bym zrobił. Jak chcesz kup inną
Rekomendowane odpowiedzi