Skocz do zawartości

Buty do szosy

Matiszyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie, szukam bucików do szosy z możliwością wpinania bloków zarówno SPD jak i SPD SL, na początku przygody z tego rodzaju obówiem (moje pierwsze wpinane buty) chciałbym zacząć od pedałów SPD ze względu na posiadanie dwóch rowerków szosa i trek w przyszłości zamierzam przetestować również SPD SL więc dobrze mieć pasujące już do tego systemu buty.

Budżet na same buciki to tak max 300zł. Długość wkładki to około 29.5cm

Osobiście znalazłem dwa modele bucików, próbowałem nawet podjąć próbę przymierzenia ich w decathlonie ale oczywiście rozmiarów na miejscu brak. A mowa o:

https://www.decathlon.pl/buty-roadr-500-id_8584842.html

Drugie buty, które wpadły mi w oko, a których nie udało mi się nigdzie przymierzyć to:

https://www.rowertour.com/p/81492/shimano-sh-rp100-rp1-buty-rowerowe-szosowe-spd-sl-czarne#rozmiar-48

Czekam na inne propozycje oraz opinie. Pozdrawiam :)

Edytowane przez Matiszyna
Opublikowano

Pamiętaj że mając smarta na allegro możesz za darmo zwrócić towar wink.png a do decathlona zamówić z odbiorem osobistym w sklepie i przymierzyć na miejscu. Z tą długością wkładki myślę że wejdziesz w 47 shimano.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak się składa że mój znajomy miał te buty Shimano które wrzuciłeś i ostatnio zamienił je na te buty Van Rysela które wrzuciłeś ;)  Na buty shimano trochę narzekał z powodu nie wystarczająco twardej podeszwy, a z tych Van Rysela z tego co wiem jest jak narazie zadowolony. 

Ja też niedawno kupowałem moje pierwsze buty na szosę i powiem szczerze że miałem z tym ogromny problem. Po pierwsze musisz buty dokładnie przymierzyć. Nie rób tego błędu co ja i nie próbuj w nich chodzić po sklepie, bo do chodzenia to wszystkie buty na szosę są niewygodne. Po prostu zobacz czy nie są za ciasne, bo to jest główny problem. Ja na codzień noszę rozmiar 46, a buty na szosę musiałem kupić 48 :P