Karlosan Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Cześć! Po dwóch latach śmigania na MTB postanowiłem spróbować swoich sił na rowerze szosowym. W oko wpadł mi Kross Vento 5.0 2020, mogę go dostać w cenie 4500 zł. Z tego co wyczytałem posiada on geometrię "race". I tutaj moje pytanie. Czy uważacie, że będzie błędem kupowanie vento 5 jako pierwszej szosy? Patrzyłem na inne rowery np. Sensa, ale z dostępnością pod mój rozmiar niestety ciężko coś innego znaleźć (175 cm wzrostu). Bardzo bym prosił o Wasze opinie.
Dantekasumi Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 11.08.2020 o 17:42, Karlosan napisał: Cześć! Po dwóch latach śmigania na MTB postanowiłem spróbować swoich sił na rowerze szosowym. W oko wpadł mi Kross Vento 5.0 2020, mogę go dostać w cenie 4500 zł. Z tego co wyczytałem posiada on geometrię "race". I tutaj moje pytanie. Czy uważacie, że będzie błędem kupowanie vento 5 jako pierwszej szosy? Patrzyłem na inne rowery np. Sensa, ale z dostępnością pod mój rozmiar niestety ciężko coś innego znaleźć (175 cm wzrostu). Bardzo bym prosił o Wasze opinie. Ja także wybierałam pierwszą szosę i kupiłem dwa dni temu vento 5.0 z 2020 Kupiłeś już coś bo mam pytanie o Vento ? Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez Dantekasumi
Karlosan Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2020 9 godzin temu, Dantekasumi napisał: Ja także wybierałam pierwszą szosę i kupiłem dwa dni temu vento 5.0 z 2020 Kupiłeś już coś bo mam pytanie o Vento ? Niestety jeszcze nie. Zabrakło mojego rozmiaru w salonie w moim mieście i powiedzieli, że jak narazie w magazynach jedynie rozmiar S. Pozostało czekać Jak wrażenia na Vento 5? Udało Ci się jakiś rabat wynegocjować?
Dantekasumi Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 11 godzin temu, Karlosan napisał: Niestety jeszcze nie. Zabrakło mojego rozmiaru w salonie w moim mieście i powiedzieli, że jak narazie w magazynach jedynie rozmiar S. Pozostało czekać Jak wrażenia na Vento 5? Udało Ci się jakiś rabat wynegocjować? A jaki rozmiar szukasz? Ja kupiłem XL 188cm i noga 91cm. Ogólnie jestem zadowolony. Rower na żywo wygląda jeszcze lepiej. Chociaż bardzo chciałem coś kolorowego np Vento 4.0 czerwone to do 5.0 przekonały mnie koła i 105 tka. Cena 4499zł Jeszcze nie śmigałem bo ciągle pada 😛 ale przerzutki ustawione i potrymowane. ogólnie pisałem bo miałem mały problem. Krzywy hak przerzutki. Może w dostawie gdzieś dostał karton bo Ci kurierzy wiadomo jacy są... i nie byłem pewien czy ten hak ma taki być czy go prostować dlatego pytałem czy już kupileś no ale wyprostowałam go trochę i jest ok. Ja kupiłem u Nich. Mają jeszcze różne rozmiary. Minus taki że przekładają rowery w mniejszy karton bo niby od Krossa jest za duży dla kuriera. Tylko o tym nie informują... Ale nic nie było porysowane i było dobrze zabezpieczona.
Karlosan Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Wygląda super Szukam rozmiaru M. Tylko przed kupnem właśnie też chciałem na czymś podobnym usiąść, to wszystkie szosy mają wyprzedane w sklepach, gdzie patrzyłem. Do mnie bardziej przemawia vento 5 na pełnej 105, niż tak jak w 4 hamulce tarczowe. Licze na to, że w najbliższym czasie uda się coś wyrwać. Zamawiania przez internet trochę boje się, jakbym jednak nie trafił z rozmiarem. Wszędzie gdzie patrzyłem to pasuje idealnie M, a tutaj do końca nie jestem przekonany, bo M'ka odpowiada długości rury górnej 55cm.
Rekomendowane odpowiedzi