Skocz do zawartości

Czy scott spark 960 nadaje się na enduro

Kubak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie czy rower scott spark 960 nadaje się do enduro średniozaawansowany 

Opublikowano

Spark to XC, od biedy to lekkiego trauli sie nada. Bo nie wiem o którym roczniku mowisz ale amorki to tam są z plasteliny.

Opublikowano

Witaj. Może zabrzmi to odrobinę niegrzecznie jednak moim zdaniem średno zawansowany wiedział by czego sie spodziewać po sprzęcie do enduro ;) i co się do tego nie nada. 

Pytanie czy to sprzęt jak z fabryki wyszedł. Czy choć odrobinę przystosowany do agresywniejszej jazdy(hamulce, amortyzator...)

Moim zdaniem do enduro to nie bardzo. Trail tak. Ale ja sie słabo jeszcze znam.

Opublikowano

Enduro zdecydowanie nie. Rama pewnie by to uniosła ale reszta szczerze wątpię. Nie zaufał bym MT201 na zjeździe a SX to kompletny nie wypał jeśli chodzi o grupę, więc już na starcie byłbyś skazany na wymianę niemal wszystkiego począwszy od hebli a skończywszy na amorze i damperze.

Opublikowano

Kolego wszystko zależy od umiejętności i potem jakości sprzętu. Sporo zawodników xco zniszczyło by na tym sparku jako takim masę ludzi na rasowym enduraku. Jest fajny film co na swojej maszynie do xco robi na trudnym Alpejskim szlaku Nino Schurter. Szczena opada do samej ziemi. Jednak on tam ma powiedzmy delikatnie nieco lepsze części składowe no i te umiejętności... 

Opublikowano

Michał to kosmita jak na nasze warunki, w 2018 ot tak o stanął na podium w Mistrzostwach Polski w Enduro w kategori elita