Skocz do zawartości

Licznik do 180zł

Filipo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam chęć kupić licznik do mojej nowej szosy. Zastanawiam się nad bezprzewodowym Sigma Sport Bc 9.16 ats:

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.bikester.pl/sigma-sport-bc-916-ats-licznik-rowerowy-bezprzewodowy-czarny-536550.html&ved=0ahUKEwiU15ycv5XTAhUEOJoKHSzCC8EQFggrMAA&usg=AFQjCNHVVP1A6DJ9n8mD2lpoytINUPuE7w&sig2=IVECGX4MaEeBlsC2l3aYGg

Może polecacie cos innego od sigmy bo myślę że w tej cenie wypada najlepiej

Nie wiem również czy lepszy jest przewodowy czy bez

Ciekawi mnie głównie czy bezprzewodowy działa bez zastrzeżeń 

Może ma ktos ten licznik 

Z góry dziękuje za odpowiedzi ?

Opublikowano

Generalnie wszystkie liczniki Sigmy są niezawodne, wiec bezprzewodowych nie należy się bać. Polecił bym Ci albo ten co piszesz albo SIGMA BC 16.12 STS :)

Pozdrower, Janek :) 

• Pomógł 1
Opublikowano
18 minut temu, janullo789 napisał:

Generalnie wszystkie liczniki Sigmy są niezawodne, wiec bezprzewodowych nie należy się bać. Polecił bym Ci albo ten co piszesz albo SIGMA BC 16.12 STS :)

Pozdrower, Janek :) 

A mam pytanie co z kadencją bo na stronach coś pisze o zakupie dodtakowych części. I czy jest warty dopłacenia w porównaniu do wcześniej wymienionej sigmy 

Pozdrawiam

Opublikowano

A jesli posiadasz ten licznik to czy mały ekran nie przeszkadza gdyż do tej pory w szosówkach częściej widzę właśnie liczniki z dużymi ekranami 

Opublikowano

Jak koledzy wyżej polecam Sigma STS 16.12 kupiłem juz 2 szt. Bo pierwsza w niewyjaśnionych okolicznościach wpadła mi do studzienki.

Wysłane z mojego SM-T530 przy użyciu Tapatalka

• Pomógł 1
Opublikowano

Mam przewodowy licznik SIGMA BC 16.12, do tego czujnik kadencji. Zmieściłem się w 120 zł z przesyłką. Licznik sprawuje się świetnie, czytelny, wystarczająca ilość funkcji jak dla mnie. Raz przypadkowo licznik wyprałem w pralce, nic się nie stało, działa dalej. Generalnie na szosę moim zdaniem sprawdzi się przewodowy.

• Pomógł 1
Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi. Na pewno zdecyduje się na jakis z wyżej wymienionych ;-) 

Pozdrawiam 

Opublikowano

A mam jeszcze pytanie czy może ktoś z was ma i poleca Sigme BC 12.12 sts? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej.

Cytat

Może polecacie cos innego od sigmy bo myślę że w tej cenie wypada najlepiej

Od ponad 3 lat posiadam Atech MCX-305. Posiada pulsometr, kadencję + inne standardowe funkcje jakie ma licznik (prędkość, czas jazdy, dystans, temperatura). W tej cenie chyba trudno znaleźć urządzenie, które ma tyle opcji. Problemem podobno jest jakość. Sporo osób na forach żali się, że urządzenie się psuje. Mi na szczęście nic się nie dzieję. Tylko baterie wymieniam.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.04.2017 o 19:09, Filipo napisał:

A mam jeszcze pytanie czy może ktoś z was ma i poleca Sigme BC 12.12 sts? 

Moja dziewczyna korzysta z tego licznika. Ma przydatne funkcję tradycyjne (Dystans dzienny, całkowity, maks, średnia i aktualną prędkość, zegar, funkcje stoperów, temperatura itp.)  oraz co bardzo istotne możliwość podświetlenia wyświetlacza na zielono w nocy. Możesz korzystać z niego na kilku rowerach jednocześnie, zapamiętuje wtedy średnice kół poszczególnych rowerów.

Licznik jak to Sigma, solidny, praktyczny, ładny nie straszny mu mróz ani deszcz. Polecam :)

Edytowane przez Gość
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam, mam nowy licznik Sigma bc 9.16 niestety nie działa. To znaczy jest włączony, wskazuje godzinę, bateria w liczniku i w czujniku są sprawne. Czujnik jest ww wskazanej odległości ale licznik i tak nie pokazuje żadnych wskazań. Jeżdżę na rowerze, więc to nie tak że nic się nie dzieje. Czemu licznik nie pokazuje ani prędkości ani odległości. Niczego. Wszystko parametry są ustawione więc nie wiem o co chodzi? Czy ktoś może pomóc? Podpowiedzieć co muszę zrobić?