arturchory Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) No dokładnie, to był tylko przykład. Jest cała masa używek bardzo dobrych od 7k-8k. Ale to już inny budżet. Dlatego albo lecimy ekonomicznie i zdajemy sobie sprawę z tego, że Dartmoor to nie zjazdówka, ale w Szczyrku da radę bez problemu (wiem bo sam posiadam wersję Intro). Albo nastawiamy się na konkretne hard enduro z całą masą kamieni, dziur i korzeni to wtedy nawet trzeba dopłacić te kilka tysięcy i kupić coś lepszego. Dartmoor to jest bym powiedział dla osób, które dopiero zaczynają przygodę i nie wiedzą jeszcze czy im się to spodoba, więc lecą niskim kosztem. Jest to dobry kierunek bo znam wielu takich co kupili rowery po 15 tys i też sprzedawali po roku, bo to jednak nie dla nich. Fajnie się ogląda filmiki na youtube ale jak stajesz na szczycie trasy górskiej to percepcja się zmienia. Co do multum ofert na portalach aukcyjnych to wcale nie powiedziałbym, że Blackbirdów jest dużo na rynku wtórnym mimo ich dość sporej sprzedaży. Edytowane 18 Listopada 2020 przez arturchory
PiotrekGT Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 AM100S jest kierowany do innego grona odbiorców niż Blackbird i nie da się tych 2 rowerow porównać ze sobą. Jeśli już to do Bluebirda. AM100s także nie należy mianować rowerem enduro. To jest propozycja kierowana do zwykłych ludzi chcących pojeździć po singlach bez spiny.
Ares Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Godzinę temu, arturchory napisał: Dlatego albo lecimy ekonomicznie i zdajemy sobie sprawę z tego, że Dartmoor to nie zjazdówka, ale w Szczyrku da radę bez problemu (wiem bo sam posiadam wersję Intro). Rozumiem, że AM100S to już w tym magicznym Scyrku to sobie nie poradzi bo ma 1 cm skoku mniej. Nie wiem rozpadnie się? Najlepiej kupić w tej samej kasie coś na SX'e i bez myk myka. Albo faktycznie Moona z przed kilku lat i modlić się czy link pęknie czy nie. Nadal widać bolą zwieracze na produkty Deca...
arturchory Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Nie rozumiem zdziwienia. Nikogo nic nie boli, to tylko stwierdzenie faktu, że to bardziej klasa ala Trialowa. Dla Twojej kobiety ten jeden centymetr być może robiłby różnicę tak samo jak dla klientów, którzy patrzą na to, że musi mieć te 160 mm i nie mniej.
Ares Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 No ja się nie dziwię, że nie rozumiesz jak sadzisz tutaj o kobietach czy "bo ktoś coś chce". Równie dobrze skoro ktoś ma 27,5 na 160mm to już nie jest to enduro przy obecnym trendzie 29er i 180mm skoku. Rozumiesz absurd z nazewnictwem czy co jest trailowe czy nie? I tak jak pisałem by coś było powiedzmy enduro to nie wystarczy sama rama tylko cała reszta klamotów. Obie marki są kierowane w stronę podobnego klienta z podobnie zasobnym budżetem. Bardzo ciężko o ile w ogóle było dostać AM 500 gdzie ten full w niczym by nie ustępował w jeżdze czemukolwiek z Dartmoora. Poza najdroższym modelem ale tutaj z kolei trzeba mieć fantazję by za powiedzmy 12K brać cokolwiek z tej konstrukcji i marki. A czy tyłek nie boli? Oj boli i to solidnie co się czyta zwłaszcza u tych co czegokolwiek z Deca nawet nie macali bo o użytkowaniu nawet krótkotrwałym to nawet nie wspominam.
Gość Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 2 godziny temu, PiotrekGT napisał: AM100S jest kierowany do innego grona odbiorców niż Blackbird i nie da się tych 2 rowerow porównać ze sobą. Jeśli już to do Bluebirda. AM100s także nie należy mianować rowerem enduro. To jest propozycja kierowana do zwykłych ludzi chcących pojeździć po singlach bez spiny. Też tak uważam przejrzałem specyfikację tego rower szału z osprzętem tam nie ma szczególnie w tej cenie Jedak patrząc z drugiej strony chcąc złożyć rower na tych nowych częściach to by się nie opłaciło , patrząc oczywiście na nowe części Szczerz mówiąc bywałem w różnych miejscach i nie widziałem by ktoś jeździł na tym modelu nawet po górach ,więc samo to o czymś stanowi i świadczy Ale to tylko moje zdanie
Wojtek O. Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 Sprzęty z Deca na Żarze widziałem. A Blackbirda to warto w wersji EVO. No i najlepiej upolować używke świeżą.
Rekomendowane odpowiedzi