ciekawe czy Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Witam wszystkich, Mam rower mtb xc (tanioche szczerze mówiąc) Kross Hexagon 4.0, rama S, koła 27.5, średnica opon 2.2. Chciałem jechać z miasta do miasta drogą rowerową, a że nie mogę zablokować sprężynowego amora to pomyślałem, że jednocześnie go odchudzę i nie będzie się bujał. I teraz zastanawiam się czy pasowałby do tego roweru widelec Mosso M5 o takiej samej wielkości koła (ogólnie wszystkie parametry się zgadzają, tylko przerwa między goleniami widelca, a oponą z każdej strony wynosi 0.75cm, więc to mnie zastanawia). Kupno opony wchodzi w grę, ale potrzebuję opinii jakiś rowerzystą czy mechaników - ludzi interesujących się tym, takich jak na tym forum <3 ;)
seraph Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Jeśli widelec odpowiada wysokością obecnemu amortyzatorowi to możesz zakładać i montować dowolną pasującą oponę. W czym problem z tą odległością opony?
DarekH Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Możesz montować, różnica powinna być ok. 1-1,5cm max, na grupie fb jest do kupienia full carbon Mosso M5FCB który ogarnie też 29".
ciekawe czy Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2020 W dniu 6.08.2020 o 22:10, DarekH napisał: Możesz montować, różnica powinna być ok. 1-1,5cm max, na grupie fb jest do kupienia full carbon Mosso M5FCB który ogarnie też 29". Czyli jeśli ta odległość to 0,75cm to jest za mało? Póki co zostanę przy tym jeśli pasuje, bo nie zależy mi też tak na wadze, jak na samej zmianie. (No i mam budżet 400zł)
DarekH Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Jest już za 350😉Te 0,75 to bardzo mało. Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez DarekH
Rekomendowane odpowiedzi