00Stik00 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Witam. Posiadam w swoim specialu amortyzator rockahox judy i z tego co widze raczej nie ma w nim chyba duzo mozliwosci do ustawienia. Jest tylko pompowanie pod wage rowerzysty, blokada anortyza i od spodu szybkosc powrotu. Tutaj od razu pytanie jak polecacie to poustawiac? Czy jest ktos kto ma jakies doswiadczenia z tym amortyzatorem? Jakies opinie na jego temat? Widzialem rockshoxy ktore maja jakis oring do innych ustawien. Rozumiem, ze moj jest budzetowy i tyle?
00Stik00 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Dzieki za „lekture” na dzisiejszy wieczor. A jeszcze pytanie ktory dokladnie amortyzator jest w tym rowerze: https://www.specialized.com/pl/pl/rockhopper-expert/p/184111?&searchText=91520-3402 Bo widzialem temat ze sa 2 rodzaje judy. Silver oraz gold. W opisie nie jest to wyszczegolnione.
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Sprawdz po nr seryjnym. https://trailhead.rockshox.com/en/search/
vdcmike Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zwykle jeśli jest Gold to wspominają bo różnica na + jest spora.
00Stik00 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Film bardzo rzeczowy. Rozjasnil temat. Jutro sprawdze nr serujny i dowiem sie dokladnie co to za amorek ale pewnie faktycznie silver skoro nie napisali ze gold hehe aczkolwiek golenie sa w ciemnym kolorze. Nie wiem czy to cos podpowie? Czy pompka do ustawienia sagu potrzebna jest jednorazowo? Jesli do jednorazowego ustawienia mam wydac 130 to troche mi sie srednio usmiecha. W sklepie zawracanie komus tylka jest troche slabe.
Ares Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Masz kolego amor powietrzny to pasuje pompkę mieć. Choćby w celu kontroli ciśnienia i dobicia jak nieco zejdzie. Różnie może być. Nie wiem jak tam stoją pompki w Decathlonie a powinny być poniżej stówy. Jeden z najlepszych produktów na rynku.
PiotrekGT Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Są poniżej stówy https://www.decathlon.pl/pompka-do-amortyzatora-id_3310286.html
00Stik00 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Te pompki pasuja do wszystkich anorow powietrznych? Czy tylko do rock shoxow? to lepiej wziasc btwina czy rockshoxa ta pompke? Generalnie 30zl roznicy to tyle co nic. Mozna dolozyc jesli warto.
PiotrekGT Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Wszystkie amorki pompuje, nie warto dokładać
Ares Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 2 godziny temu, 00Stik00 napisał: lepiej wziasc btwina czy rockshoxa ta pompke? Generalnie 30zl roznicy to tyle co nic. Mozna dolozyc jesli warto. Pompka z Deca to kopia tej od RS'a. Można by się nawet zabawić w wychwycenie różnic jak na obrazkach.
00Stik00 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) I spokojnie do 300 spokojnie wystaczy?? Edit: sprawdzilem po br seryjnym. Jest to silver wiec nie jestem zdziwiony szajbajk w temacie o amorkach rock schoxa napisalem ze amortyzator ten cofa sie w technoligii do widelcow najtanszych. Jak mam to rozumiec? Ze jest to jakas lipa? Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez 00Stik00
00Stik00 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Jeszcze jedno pytanie. Mam w swoim amorze blokade. Ktora zwalnia sie po uderzeniu w duza przeszkode. Mam to rozumiec tak, ze jesli zjade z rownej drogi na wyboje i zapomne wylaczyc blokade to mojemu amorkowi nic nie grozi? Czy lepiej tego pilnowac?
vdcmike Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 8.08.2020 o 19:26, 00Stik00 napisał: I spokojnie do 300 spokojnie wystaczy?? Edit: sprawdzilem po br seryjnym. Jest to silver wiec nie jestem zdziwiony szajbajk w temacie o amorkach rock schoxa napisalem ze amortyzator ten cofa sie w technoligii do widelcow najtanszych. Jak mam to rozumiec? Ze jest to jakas lipa? Nie, nie cofa się. Jest to po prostu absolutnie budżetowa konstrukcja z tej stajni. Jesteś pewny, że judy ma floodgate? Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez vdcmike
00Stik00 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Floodgate tzn Odblokowaniepo najechaniu na przeszkode? No z tego co czytalem to tak.
vdcmike Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Może w judy GOLD ale wątpię. W silver zapomnij.
00Stik00 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Spec na stronie opisujacej rower umieszcza info: damper turn key to nie jest wlasnie to zwolnienie blokadyvw razie uderzenia?
Rekomendowane odpowiedzi