Skocz do zawartości

Jak przewracac rower z myk mykiem ?

Wojtek O.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanko mam. Jak bezpiecznie odwracac rower stawiajac na kierze i siodelku by nie zapowietrzyc myk myka? Konkretnie KS i30

Czasem potrzebuje do ogarniecia wygodnego kol odwrocic rower.

Opublikowano

Wprawdzie sam rzadko tak robię ale po innych widzę, że często i nie ma z tym kłopotów. 

Opublikowano

skoro siedzisz 4 literami na siodełku i nic się nie zapowietrza to przy wadze roweru nie powinno być problemu. Dla myk myka jest gorzej jak masz opuszczone siodełko i łapiesz za nie podnosząc rower

Opublikowano

To raczej kwestia rozkminy  w stylu, skoro rower jest odwrócony, to olej spływa w górną część sztycy i co wtedy, lepiej mieć wysuniętą czy wsuniętą. 

Opublikowano

Mi się Reverb od stawiania roweru do góry nogami na wysuniętej sztycy nie zapowietrzył ani razu. Za to jak raz podniosłam rower za siodełko przy spuszczonej sztycy, to musiałam dawać ją do odpowietrzenia.

Opublikowano

Dokladnie jak Piotrek napisal. 

Czyli nie bedzie problemu. 

Staram sie pamietac by nie chwytac za siodlo jak opuszczone. Na szczescie pod nim mam rame tak zbudowana ze jest jak raczka 😁

Opublikowano

Sztycy obsolutnie nic się nie stanie czy będzie wsunieta czy wysunięta nie ma to zła niej znaczenia
Czy przeleje się olej?
Nie nie przeleje się gdyzy by olej przelał się z jednej komory do drugiej musi być czynnik mechaniczny tutaj jest nacisk iglicy do otwarcia zaworu by olej przelał się z jednej komory do drugiej

Opublikowano

Operacja zakonczona pomyslnie. Oponki ogarniete, przerzutka wyregulowana 😊