remigiusz Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Oto mój kolejny na forum sprzęt który nie dawno złożyłem. Rower złożyłem do turystyki,jazdy po mieście i ciągnięcia przyczepy z dzieckiem. Zbudowany na ramie Kross'a, nie pamiętam modelu,rama 20 cali,aluminium,koła 26. Założyłem na przód stalowy widelec który kupiłem na targowisku za pięć dych,z małą amortyzacją w rurze sterowej,i uchwytem pod tarcze. Dałem taki by nie mieć problemu z pielęgnacją zimą typowego amora. Kierownica trekingowa, na niej lemondka, przednia piasta z dynamem. Jak widać założyłem także osłonę osłonę na łańcuch,gdyż napęd jest singlowy, piasta Alfine 8, zębatka przednia 32 zęby, z SLX-ów czy XT-ków, tył Sram 22 zęby, łańcuch KMC, do tego napinacz własnoręcznie zrobiony, na suport. Hamulce to stare Tektro mechaniczne,z nowymi klockami,spisują się nadzwyczajnie Rowerem przejechałem na razie 500 km, spisuje się super Zębatki tak są dobrane że na jedynce jest za dużo mocy by jej używać w miejskim trybie,po to by w trudniejszym terenie jej wystarczyło. Osiem biegów to nie rewelacja,lecz dużo zależy od oczekiwań i stylu jazdy.Na ósemce 30km/h nie jest problemem, ale 35km/h mam już tylko chwilowo. Miałem do niego kupić hamulce Avidy BB7, ale te swą efektywnością powalają,napewo dużo dały w miarę dobre tarcze. A wszystko toczy się na oponach Schwalbe Black Jack. Edytowane 10 Lipca 2017 przez remigiusz
Rekomendowane odpowiedzi