flymiki2 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Witam. Mam problem z regulacją tylnej przerzutki. Prawdopodobnie zbyt odkręciłem śrubę baryłkową i nie mogę jej teraz dokręcić. Czy ktoś miał podbną sytuację i wie jak temu zaradzić? (Przerzutka Shimano 105).
elmapeto Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Jeśli wykrecisz całą to nic się nie stanie. Trzeba ją ponownie umieścić na miejscu. Złapać gwint i wkręcić.
cyniczny0 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Sprawdź dobrze czy na pewno wykręciłeś, a nie ukręciłeś. Miałem przypadek gdzie śruba baryłkowa (też 105-ka) ułamała mi się i kręcenie nią nie dawało żadnego efektu. Dopiero przy bliższym sprawdzeniu odkryłem o co kaman i po wymianie samej baryłki znowu dawało się regulować przerzutkę.
Zajop Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Jeśli shimano 105 R7000, to tam śrubka baryłkowa jest wyposażona w kosmiczną technologię, ale ta technologia nie działa. Należy zakupić nową śrubkę baryłkową, ale jakąś tanią, i wtedy wszystko śmiga jak trzeba.
Rekomendowane odpowiedzi