Skocz do zawartości

Trek Roscoe 8 2021

juniorek1209@gmail.com

Rekomendowane odpowiedzi

juniorek1209@gmail.com
Opublikowano

Cześć. 

Do wczoraj zastanawiałem się nad zakupem fulla od firmy Canyon, mianowicie modelem Neuron AL 6.0 na pełnym zawieszeniu. Zawiesiłem posta na jego temat i jeden z użytkowników dość solidnie go skrytykował. Znalazłem więc hardtail'a od firmy Trek. Model na rocznik 2021 Roscone 8. Mam świadomość że mało osób mogło mieć z nim jakąkolwiek styczność, lecz chodzi mi o opinię na temat jego ''bebechów''. Ewentualnie byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mogli polecić mi który z nich jest lepszy jeśli chodzi o wyposażenie oraz użytkowanie.

Pozdrawiam!

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś w opisie na stronie Treka znalazłem notkę, iż jest tam amor 35 Gold ze sprężyną Solo Air? Trochę namotane bo Gold ma debon air. Najprawdopodobniej Trek wsadził wersję 35 Silver TK...uboższą:)) Tak czy siak nie kupiłbym. Za tą kasę wolałbym Horneta Pro, Primala Pro czy Marina San Quentin 3. Wszystko tylko nie Treka z tą dziwną ośką z tyłu, za małym skokiem amora  i taką sobie geometrią. To rowerek dla fanów markowego napisu na ramie:)

Edytowane przez TOMALA72
Opublikowano
W dniu 31.07.2020 o 09:12, TOMALA72 napisał:

taką sobie geometrią.

A cóż Ty chcesz od geometrii? 

Gold ma debon air.

Tu bym zadzwonił do sklepu,bo może być tak że DA z tego powodu że ma jeden wentyl wzięli za SA.

W dniu 29.07.2020 o 13:38, juniorek1209@gmail.com napisał:

Trek. Model na rocznik 2021 Roscone 8.

Jest jedna rzecz która przekreśla to w 100% ,co również zauważył kolega.

z tą dziwną ośką z tyłu

141,5 qr,najgorszy wynalazek Trek'a.

Nie dość że oś ma 5mm,to jeszcze nic z tym nie zrobisz.

W życiu bym to nie kupił za tą kasę.

Jak chcesz żeby więcej osób Ci odpowiedziało, to daj sobie swój temat tu.

Przejrzyj to sobie jeszcze,może znajdziesz coś innego. Budżet masz duży 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

Ja bym chciał jak najbardziej Trailową a Ty pewno XC więc się nie dogadamy😁

A takie "zakręcone" info o sprężynie powietrznej w RS35 Gold znalazłem na raczej oficjalnej stronie Treka a nie jakiegoś sklepu?

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-szlakowe/roscoe/roscoe-8/p/28487/

Edytowane przez TOMALA72
Opublikowano
14 minut temu, TOMALA72 napisał:
1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

Ja bym chciał jak najbardziej Trailową a Ty pewno XC więc się nie dogadamy

Hehe,właśnie oboje byśmy nie kupili,ta tylna oś to jakaś masakra,jeszcze za takie kasę ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Accent_Szaj napisał:

Hehe,właśnie oboje byśmy nie kupili,ta tylna oś to jakaś masakra,jeszcze za takie kasę ;)

Trek się jakoś uparcie trzyma tego boosta 141ale chyba się skapnęli, iż nikt nie kupuje Roscoe na prawdziwe ścieżki więc dodali stopkę i bagażnik w opcji... Wyszedł taki turystyczny ścieżkowy rowerek dla fanów marki z pojemnym portfelem, którzy chcą pojeździć aktywnie po górach, pooglądać widoki, zatrzymać sie, pojeść a potem znowu zrzucić kalorie:)))

Opublikowano

Oj tak choć jestem fanem Treka to lubią być rozbieżności między sklepem a opisem na stronie. Miałem taki przypadek przy zakupie Top Fuela 8. Na stronie amor Reba a w sklepie Recon Gold. Ale trzeba przyznać że Trek podszedł do tego fachowo i albo wrzucą Rebę albo wybieram sobie graty za 1tyś. Wybrałem graty i dzięki temu mam porządny kask 😉

Co do Marina San Quentin 3 to jest to zajebisty rower z super geo ale to jest rower do zabawy i podjazdy to nie jego żywioł. Wiem co mówię bo go posiadam. Graty w nim też są znośne oprócz hebli ale tu się nie wypowiem bo mój przyjechał zza oceanu i był wyposażony w SLX. Nie wiem czy jeszcze Marina SQ3 znajdziesz gdzieś w sklepie. Ja przekopałem wszystkie sklepy i nawet dzwoniłem do dystrybutora na Polskę Motor Land i był nie do wyszarpania w rozmiarze M.  Znalazłem tylko samą ramę.

Trek wiadomo wyrobił sobie markę i muszą sobie nadrobić choćby to, że możesz sobie kupić komponenty do roweru i jak ci się nie spodoba to w ciągu miesiąca oddać nie ponosząc żadnych kosztów. Gwarancja dożywotnia też na plus. Marin posiada również dożywotnią. Ale za te pieniądze nie kupiłbym Treka. 

Powiem tak jakbym miał możliwość to Treka Top Fuel 8 bez szemrania zamieniłbym na Dartmoor Blackbird Pro 29.😉

Opublikowano

Gościowi zjechali jeden rower a teraz drugi... Załamie się albo pójdzie na inne forum. 

Opublikowano

Piszę ogólnie, że gość pyta już o drugi rower gdzie pisze mu się by nie kupował. Zupełnie bez wnikania kto, czemu i dla czego. Po prostu nie trafia z wyborem. 

Opublikowano

Bo już się przestraszyłem, że atakujesz moją osobę. Przepraszam Ares za niezrozumienie. 😉

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Ares napisał:

Gościowi zjechali jeden rower a teraz drugi... Załamie się albo pójdzie na inne forum. 

Tego może nie zjadą😁

Jak Kolega chce wydać 7 kafli na markowy rower:

https://www.gtbicycles.pl/rowery/2021-gorskie-sztywne/trail/zaskar-lt-expert?utm_source=facebook&utm_medium=banner&utm_campaign=cmrt_fb_dynamic_pl&fbclid=IwAR3zcPHr1wCLCi0doDznWFrW72erVDVgV_a1JVgmms4ZGIN0qnRF1Lz1EVs

Tylko ta hamulce jak na ponad 7 koła to mogli by już nie skąpić...

Edytowane przez TOMALA72