SzEwIoR Napisano 9 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2017 Witam mam pytanko z jaką siła powinien być dokręcony zacisk hamulca hydraulicznego do dolnego golenia ? Przekręciłem gwint jak wymieniałem klocki dlatego pytam i czy naprawa HELICOLI będzie najlepszym wyjściem ? Odnośnik do komentarza
specialized34 Napisano 9 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2017 Powinno być w granicach od 6 do 8 Nm a jeśli nie masz klucza to zostaje na wyczucie a czy da się naprawić zależy w jakim stanie jest zerwany gwint bo czasami poprawienie go wystarczy ale jest potrzebny gwintownik m6 razy 3 lub m5 razy 3 i czasami pomaga dłuższa śruba możesz rzucić fotkę Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza
SzEwIoR Napisano 9 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2017 W klucz po tym incydencie się zaopatrzę a co do gwintu, to górne mocowanie czyli to dłuższe. Gwint zerwany na początku nie wiem ok 10mm faktycznie jak ściągnąłem podkładki ze śruby które były fabrycznie poszła w głąb o jakieś 7mm i trzyma ładnie ale czy wytrzyma I teraz nie wiem czy dać dłuższą śrubę i zostawić jeździć i się nie przejmować, czy wziąć zestaw naprawczy do M6 i na początku zrobić to wkręcić sprężynke do naprawy gwintu m6 i dać dłuższą śrubę żeby złapało na początku i z tyłu. A i próbowałem samym gwintownikiem M6 poprawić ale nic nie dało wkręca się ładnie ale śruba się obraca nie trzyma. Odnośnik do komentarza
specialized34 Napisano 9 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2017 No dobrze jeśli weszło głębiej i sie trzyma dobrze to nie ma co ruszać i kombinować z kompletem naprawczym ja mam podobnie jeśli trzyma dobrze to zostaw i śmigać nic nie powinno się stać Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza
SzEwIoR Napisano 9 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2017 Skoro tak mówisz bałem się po prostu że jak będę gdzieś zjeżdżał z góry to może coś strzelić. To narazie będę jeździł i obserwował dzięki za rade Odnośnik do komentarza
specialized34 Napisano 9 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2017 Powinno być ok dla pewności można dać jeszcze mała podkładkę sprężynową by podczas drgań się niepoluzowalaWysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza
SzEwIoR Napisano 9 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2017 No przejechałem się po lesie górki pagórki zjazdy i jest ok nic się z tym nie dzieje dzięki za dobrą rade bo już chciałem rozwiercać gwintować 1 Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2017 Wbrew pozorom tam nie działają duże siły dlatego nikt tam nie robił insertów z bardziej wytrzymałego materiału tylko nagwintowano dość miękki materiał. Słyszałem,że można zastosować smar do sztyc i wtedy śruba na tym wybrakwoanym gwincie będzie trzymać jeszcze mocniej 1 Odnośnik do komentarza
Miloszs Napisano 14 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipiec 2017 Cześć, planuję kupić rower z powietrznym amortyzatorem i mam pytanie: jak go serwisować? Czy, żeby oddzielić lagi dolne od górnych trzeba odkręcić dwie śrubki na dole tak jak w sprężynowym? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi