GravelManiak88 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 w tym roku wygląda na to że EX zastąpił Race, natomiast nowy Race jest poziom wyzej
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 polskiej wersji strony cube sugerowana cena detaliczna 7199PLN za nuroad race, dużo
matrix82 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Jak dobrze że kupiłem Race'a 2020, w tym 2021 zmian prawie nie ma (poza widelcem full carbon, zaciskiem sztycy i malowaniem - tyle się dopatrzyłem) a 1000zł droższy ... Chyba stwierdzili że za szybko się rozeszły modele 2020
tomly Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 @japluc I jak, dotarł zamówiony Nuroad czy czekasz?
japluc Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 [mention=15767]japluc[/mention] I jak, dotarł zamówiony Nuroad czy czekasz?Dotarł dotarł Nie spieszyłem się z opisem bo chce trochę pojeździć i go wyczuć zanim zacznę rzucać opiniami. Ale generalnie jak na moje pierwsze gravelowe doświadczenie to mega pozytyw. Zrobię nie długo opis albo film na yt.Sent from my iPhone using Tapatalk 1
Pracislaw Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 Gdzie go dostałeś? Ja go szukałem i musiałbym czekać na niego do lutego i dlatego kupiłem bianchi...
japluc Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 Gdzie go dostałeś? Ja go szukałem i musiałbym czekać na niego do lutego i dlatego kupiłem bianchi...Luksemburg WWW.obs.lu Ale strony www jeszcze nie zaktualizowali. Czekałem 2mc od zamówienia jeszcze przed premierą.Sent from my iPad using Tapatalk
Arti11 Opublikowano 13 Października 2020 Opublikowano 13 Października 2020 A co sądzicie o Nuroad EX? Czy geometria i pozycja na EX różni się od race lub PRO?
SpinPL Opublikowano 23 Października 2020 Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Nie różni się -------------------------- ranking bukmacherów 2022 Edytowane 28 Listopada 2021 przez SpinPL
koglow Opublikowano 24 Października 2020 Opublikowano 24 Października 2020 Udało się! Mam już go u siebie! Przejechanych na razie jest ok. 300km 3
Strek Opublikowano 24 Października 2020 Opublikowano 24 Października 2020 (edytowane) 18 godzin temu, koglow napisał: Udało się! Mam już go u siebie! Przejechanych na razie jest ok. 300km Zapytam z ciekawości bo mam Nuroada Pro z Tiagrą 2x10, czy w swoim Race z GRX - em musisz trymować biegi ? Pytam z ciekawości czy może w GRX jest już jakieś rozwiązanie ułatwiające zmianę biegów z dużym przekosem łańcucha bez konieczności jego trymowania. Edytowane 25 Października 2020 przez Strek
koglow Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 Zapytam z ciekawości bo mam Nuroada Pro z Tiagrą 2x10, czy w swoim Race z GRX - em musisz trymować biegi ? Pytam z ciekawości czy może w GRX jest już jakieś rozwiązanie ułatwiające zmianę biegów z dużym przekosem łańcucha bez konieczności jego trymowania. Niestety trzeba. Nie wiem czy jest inne rozwiązanie...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Strek Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 2 godziny temu, koglow napisał: Niestety trzeba. Nie wiem czy jest inne rozwiązanie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk O ile dobrze się po wątkach rozejrzałem to w Di2 już coś takiego jest , natomiast w przerzutkach SRAM jest technologia Yaw która też umożliwia pominięcie ręcznego trymowania po przekosach. Mam jako drugi rower Treka z barankiem i klamkami SRAM-a które nie wymagają trymowania.
aherok Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 Informacyjnie: gdyby ktoś szukał Nuroada Race, to w katowickim Skiteam mają na miejscu w rozmiarze 53. Piękna maszyna ❤️
fil Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Co sądzicie o tym?https://allegro.pl/oferta/rama-cube-nuroad-race-gravel-karbon-nowa-9951699783?utm_medium=app_share&utm_source=facebookSkiteam mi odpowiedział, że Cube nie udostępnia samych ram, a tu taki magik, co ma dostęp...Mam nadzieję, że wątek właściwy.
japluc Opublikowano 5 Stycznia 2021 Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć, Czy ktoś się orientuje w temacie kół / obręczy CUBE Nuroad Race 2021 i tubeless? Opona na 100% nie jest zgoda (napis tube only), ale co z kołami? Cube pisze enigmatyczne CUBE RA 0.8 CX. Na samej obręczy Alex rims, rozmiar etrto i tyle. Czy na nie można założyć opony tubeless i jakie macie w tym temacie preferencje i doświadczenia? Pozdrowienia Edytowane 6 Stycznia 2021 przez japluc
zuczek222 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Raczej producenci się chwalą i umieszczają napis że są tubeless i pewnie by było w specyfikacji, bo to zaleta. Zawsze można napisać do producenta/dystrybutora i sprawa się wyjaśni.
Bubu Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 Nuroad Race 2021 ma support typu Press Fit? Tiagra jest ok, czy to raczej wada w czasach GRX'a? Rozważam jeszcze Nicasio 2 lub Kellys Soot 50...
tomly Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Odkopię trochę temat, bo właśnie czekam na wysyłkę C:62 Pro. Jak dojdzie to porobie trochę zdjęć i zdam relację co i jak. Rozmiar 58, który może być trochę przyduży, ale w dzisiejszych czasach to się bierze to co jest... 1
bboozzoo Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Robiliście już jakieś upgrade'y w swoich Nuroadach?
21Michał21 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Który Nuroad wydaje wam się najlepszą opcją? Zastanawiam się między pro, a ex, od niedawna też myślę nad race. Pro jest zdecydowanie najtańszy, ale ustępuje dwóm pozostałym pod wieloma względami. Najładniejszy jest race 😜, ale wsm reszta też fajniutka. Co myślicie?
Deroom Opublikowano 17 Czerwca 2021 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Witam. Zakupilem w zeszlym miesiacu Nuroad EX w Belgii za 1499€ z 1 blatem. Ogolnie rzecz biorac jest to dla mnie najlepszy naped ze wzgledu na jego prostote obslugi, mniej serwisu no i latwiej czyscic (tu gdzie mieszkam pada non stop 6 miesiecy w roku i kupa blota jest zawsze na drogach). Jesli chodzi o szybkosc na prostych to nigdy nie brakowalo mi przelozen, gdyz pierwsze 5 zebatek jest identyczna jak w systemie 2x11, jedyne ograniczenie to karba 40T. Jesli chodzi o sama prace GRX812 to dziala precyzyjnie jednak czasami musi "pomyslec" przy zrzucie z 42T na lzejsze jesli jest wlaczone sprzeglo ale ogolnie nie przeszkadza. Sama przerzutka jest niezniszczalna, czy je jest usyfiona z blota czy piachu zawsze zmienia bez problemu. Rozczarowaniem jest jednak sztyca i jej klamra. Gdy wejdzie piach pod nia (a na pewno wejdzie pomimo gumowej zaslepki) to zaczyna skrzypiec i trzeba sztyce wraz klamra co ciezsza jazde czyscic i odrobinke nasmarowac. Przedni widelec przy wejsciu w glowke tez moze troche postekac gdy wejdzie miedzy nie piach ale to akurat zglosze do serwisu zeby to sprawdzili, byc oze jest jakis lekki luz czy cos. Opony za to rewelacja na suchy szutr, piasek i asfalt, miela wszystko bez problemu. Jesli chodzi o bloto czy mokra ziemie to juz inna para kaloszy. Pozdrawiam. 1
MonsieurFop Opublikowano 11 Września 2021 Opublikowano 11 Września 2021 Dzień dobry, przymierzam się do tego roweru, ale jestem między rozmiarami. Przy wzroście 176cm i przekroku ~81cm producent poleca S lub M. Czy ktoś z posiadaczy tego roweru miał podobny mankament?
Blindmarten Opublikowano 31 Stycznia 2022 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Cześć! Mam na oku rower Cube Nuroad Race FE XL (2020) z runku wtórnego. Do tej pory jeżdżę Cross Pulso 1 XL, 70/30 miasto/szutry. Codzienna jazda do pracy cały rok, wycieczki w teren, kilkudniowe wyprawy z sakwami. Pomimo tego, że Cross sprawuje się bardzo dobrze to jednak myślę o czymś z wyższej półki, z lepszymi hamulcami i przerzutkami. Mam 197 cm więc wydaje mi się, że rozmiarowo powinien pasować - oczywiście przed zakupem będzie przymiarka. Zastanawiam się ciągle nad hamulcami hydraulicznymi i ich kosztami ewentualnego serwisu, czy w ogóle warto dokładać do takich hamulców? Wydaje mi się, że trzeba będzie również wymienić bagażnik żeby sakwy crosso pasowały ale to w sumie drobna rzecz. Czy ten model Cube będzie Waszym zdaniem dobrym wyborem? Są jakieś elementy na które zwrócić uwagę, co może w takim rowerze być problematyczne?
Rekomendowane odpowiedzi