Pająk77 Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Witam, Właśnie nabyłem nawigację Mio Cyclo 205 HC skuszony zakupem po oglądaniu testów SzajBajka. Pierwsze uruchomienie i pięknie..., ale tylko chwilę. Po chilowej zabawie i próbie zainstalowania nawigacja zawiesiła się w taki sposób, że obsuga na infolinii nie pomogła. Sklep Euro RTV zachował się wzorowo i zaraz mi ją wymienili na drugą. Po chwilowym przetestowaniu w sklepie wymienionej nawigacji zabrałem ja do domu i tu dalej. Intalacja test czujników itd. wszystko ok. Teraz komputer - podłączona Cyclo-Agent działa sprawdza aktualizację, ściąga i instaluję, wcześniej robi kopię zapasową. Jak dotąd wszystko wydawało się idealnie i tu się zaczeło: próba wykrycia czujników kadencji/prędkości - BRAK . Również próba połączenia z czujnikiem tętna - BRAK. Urządzenia nawet nie szuka tych czujników. Koputerek wyświetla na szaro ikonki czujnika kadencji i serca. Łącząc się mruga tymi ikonkami natomiast jak są połączone wyświetla je na biało. U mnie są szare czyli wielka klapa. Cała nawigacja poza tym działa bardzo fajnie. Mam wrażenie, że cały problem powstał po aktualizacji ponieważ przed to wszystko działało. Powrót do ustawień poczatkowych systemu nic nie poprawia. Dodam jeszcze, że telefoniczna pomoc techniczna Mio Polska pracuje od poniedziałku do piątku w godz. 9 - 17. Żałosne. Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 8 Lipca 2017 przez Pająk77 1
Pająk77 Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 Witam ponownie, Już wszystko się wyjaśniło . Nawigacja śmiga jak młoda łania Brakowało jednego pliku odpowiadającego za połączenie ANT+ . Brakujący plik dostałem od wsparcia technicznego MIO, wgrałem i jest pięknie. Gdyby ktoś potrzebował pomocy mogę podesłać brakujący pliczek na priv.
Administrator SzajBajk Opublikowano 10 Lipca 2017 Administrator Opublikowano 10 Lipca 2017 Dzięki za informację. Moja Mio działa świetnie a mam już zrobioną aktualizację. Czy powinienem wgrać coś ekstra na wszelki wypadek?
Pająk77 Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 Myślę, że dopóki działa dobrze nic bym w niej nie grzebał. Jeżeli będzie coś nie tak, chetnie pomogę.
Rekomendowane odpowiedzi