leefty Opublikowano 27 Lipca 2020 Opublikowano 27 Lipca 2020 Dzień dobry, zamierzam wymienić w rowerze dziewczyny parę rzeczy. Dokładnie chodzi o klamki hamulca, manetki przerzutek oraz przerzutkę przednią - wszystko na osprzęt Alivio. Napęd jest 3x8. Prośba o pomoc w doborze modeli alivio ponieważ utknąłem na przedniej przerzutce alivio która ma kilka rodzajów modeli i nie wiek która będzie pasowała do roweru. Klamkę hamulca wybrałem Alivio BL-T4000 Prośba o pomoc w dopasowaniu osprzętu Specyfikacja roweru :http://www.kross.lt/pl/mtb-26/hexagon-x5 Pozdrawiam!
elmapeto Opublikowano 27 Lipca 2020 Opublikowano 27 Lipca 2020 Musisz brać pod uwage grubość rury, system mocowania(górny czy dolny) oraz prowadzenie linki. Każda klamka oraz osmiobiegowa manetka będzie pasować.
leefty Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Opublikowano 27 Lipca 2020 (edytowane) Średnica rury to ok. 35mm , wydaje mi się że to system dolny mocowania jest. Z prowadzeniem linki to nie wiem za bardzo. Poniżej zdjęcia : z tego co się dowiedziałem to powinienem szukać TS (TopSwing) - przerzutka jest nad obejmą, Mocowanie na obejmę (ok. 35mm) Prowadzenie linki górne Edytowane 27 Lipca 2020 przez leefty
Rekomendowane odpowiedzi