Arkadiusz 09 Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 Witam. Licząc na kolejną pomoc zwracam się z pytaniem jakie szprychy i nyple wybrać do mojego trekkinga gdzie będzie dynamo XT i obręcz DT SWISS 545D 700C . Szprychy muszą być czarne i z wyższej półki. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Arek
Gość Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Szprychy w wyższej półki są nawet po 10 zł więc może napisz ile byś chciał wydać?Jednak ja mogę polecić nyple sapim długość 14 mm szprychy sapim np strong 2.0 https://www.grawitacyjny.pl/szprycha-sapim-strong-black,3,26807,94390?gclid=Cj0KCQjw6uT4BRD5ARIsADwJQ19IU1SSZw38SCP8SJzxJtLkH07U9eajzPh1T9EwGhhdyO86TT_HUzcaAn98EALw_wcBhttps://rowerowy.com/sklep/czesci/szprychy/nyple/prod/nyple-polyax
vdcmike Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) DT swiss competition (cieniowane 2-1,8-2) po 3,5-4zł za SP, JB będą odrobinę tańsze. Z siermiężnych DT champion po ~2zł. Edytowane 24 Lipca 2020 przez vdcmike
Arkadiusz 09 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Opublikowano 24 Lipca 2020 Nie mam ograniczeń budżetu, mam tę obręcz DT SWISS w tylnym kole na próbę , było to koło składane w Polsce tak aby było pancerne do mojej wagi i do wymiany hamulców na tarcze i daje rady . Jednak, że nie mam możliwości odtworzenia specyfiki więc szukam sam. Stąd pytanie... Muszą mi stworzyć koło o dużej nośności i to główne ich zadanie...Verstuurd vanaf mijn moto g(6) plus met TapatalkA może jeszcze coś się dowiem o długości... jaką wybrać.Verstuurd vanaf mijn moto g(6) plus met Tapatalk
vdcmike Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Obręcz 545D to nic specjalnego. Jeśli chciałbyś dopasować odpowiadające jej klasie cenowej szprychy to championy. Fabryczne koła dt np. enduro E1900 są na 28 szprychach champion SP. Nośność tych kół to 130kg przy ASTM 4 (skoki do 122cm). Obręcze 545 to produkt dedykowany do hybrydowych graveli (nośność 140 i ASTM 2). Nie ma fabrycznych kół na tak wąskich obręczach. Najbliżej są HG1800 na obręczach 24mm wew. W tym przypadku szprychy to aero comp. Wszystkie koła fabryczne DT są na alu nyplach squorx prohead prolock. Edytowane 24 Lipca 2020 przez vdcmike
Arkadiusz 09 Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Opublikowano 25 Lipca 2020 Tak wiem, że to nie jest woow ale to musi być koło wytrzymałe. Dostałem tę poradę i tylne koło daje radę stąd chcąc zastosować hamulce tarczowe z przodu chcę też identyczne koło (może trochę też kwestia estetyki). Oprócz tego bywa iż rower parkuję na ulicy w Antwerpii...zbyt dobre koła mogą dostać nóg(Focus zmienił właściciela w pół godziny, odnalazł się dzięki jego unikalności) zanim wrócę więc.... Po prostu w tym wypadku to wszystko gra i mnie zadowala stąd te wybory , a jak wspomniałem nie mogę odtworzyć zamówienia tylnego koła więc dopytuję i dziękuję serdecznie za pomoc. Pozdrawiam ArekVerstuurd vanaf mijn moto g(6) plus met Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi