danio_pl Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 Witam chciał bym złożyć gravela mam na oku ramę crossową marki "Focus Cross Series Black Night" a niewiem do końca na co zwracać uwagę podczas wybowu ramy pomoże ktoś?
nctrns Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Może zacznij od szukania ramy gravelowej, a nie crossowej?
danio_pl Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Opublikowano 24 Lipca 2020 Właśnie tego bym się chciał dowiedzieć czy jest możliwe to pogodzić
nctrns Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 Wszystko się da, ale to nie ma sensu. Tu masz kogoś, kto szedł podobną drogą: https://roweroweporady.pl/f/topic/2090-accent-shannon-custom/ @kaido2 robi różne kombinacje, ale on jest bardzo świadomym i doświadczonym człowiekiem, który lata kilkadziesiąt tysięcy kilometrów rocznie, może on ci coś doradzi. Ale według mnie, jeśli chcesz mieć gravela, to kup gravela albo ramę gravelową. I zrób to na sensownym osprzęcie, a nie na najtańszym. Niestety, ale to będzie kosztować, za 1500 zł tego nie zrobisz.
kaido2 Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 Kwestia do czego ma być ten rower wykorzystywany. Właśnie, nie bez powodu mam na najtańszym i 7s. Jakie problemy miały kolegi z tarczami i 11s? W wielu miejscach było widać, mnie zaś nic nie tykało, a jak przeszła sensowna burza to bagienka były, że nic tylko brać to łodzią podwodną. Zasada jest prosta: Jak masz multum szpeju, wiesz czego chcesz - składasz nawet na starej szosowej ramie. Zaczynasz? lepiej kupić gotowca, nawet takiego najtańszego.
danio_pl Opublikowano 26 Lipca 2020 Autor Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) 22 godziny temu, nctrns napisał: Właśnie o to mi chodziło czyli generalnie się da oczywiście nie jest do końca grawel ale ciekawy efekt a dla mnie na początek wystarczy bo chodzi o to zeby mieć trochę zabawy przy budowę a na tym też mi zależy bo lubię to robić dzięki chłopaki za info jeśli zakończę budowę pochwalę się efektem przy okazji pokażę mój starszy projekt mtb dla mojego syna też na ramię croosowej od Cuba. Pozdrawiam jeszcze raz dzięki. Sorki za cytat pomyłka a nie umiem odkleić. Edytowane 26 Lipca 2020 przez danio_pl
Rekomendowane odpowiedzi