seba8121 Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 Witam, w moim big nine 100 przyszedł czas na zmianę amorka, do tej pory był amorek ahead, rama jest przystosowana do tapered. Już wyczytałem, że dużo lepsze rozwiązanie, więc na takie się na pewno decyduje. Pytanie tylko jest takie, czy jak będę zamawiał (używany amorek) to sugerować się długością sterowki z ahead czy przy innych sterach będzie ona inna do tapered ? Mam do kupienia za 500zł rock shox judy silver air qr15 29 120mm. Czy warto za takie pieniądze go wziąść ? Jeżdżę amatorsko po lasach i bezdrożach. Czy da się do niego dokupić samą manetke z mechanizmem czy razem z tłumikiem ? Ostatnie pytanie to do tej pory miałem zwykłego olejaka 100mm. Jestem wysoki, rama xl ale i tak moja pozycja jest dość mocno leżąca. Czy jak wloze amorek 120mm będzie bardzo duża różnica ? Wyjdzie na lepsze czy będzie gorzej ?
Gość Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 1. Ahead to typ montażu sterów, mostka itd. a nie średnica rury sterowej. 2. Co do skoku...
vdcmike Opublikowano 23 Lipca 2020 Opublikowano 23 Lipca 2020 Judy silver to 500 wart nowy. Manetka pociąga za sobą wymianę "tłumika".
seba8121 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Opublikowano 23 Lipca 2020 Chodziło mi właśnie, że jak będą inne łożyska, to czy długie rury zostanie ta sama, czy nie musi być np dłuższa. Mógłbyś podesłać jakiegoś linka z judy nowym za 500zl ? Bo wszystko co znalazłem powyżej 1k jest.
Rekomendowane odpowiedzi