Skocz do zawartości

Uszkodzenie obręczy DT R460db

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!
Zdiagnozowałem w tylnym kole w szosie takie oto uszkodzenie obręczy, jak na zdjęciach - delikatne miejscowe wgięcie jednego rantu do wewnątrz. Było wyczuwalne podczas jazdy lekkie "pływanie" tyłu na zakrętach. I teraz pytanie, czy to nadaje się do naprostowania - czy w ogóle takie coś można robić nawet przy niewielkich odgięciach? Czy może raczej wymiana na nową, żeby mieć spokojną głowę? Jeśli natomiast nadaje się to do naprawy, to czy polecacie w Krakowie jakiś serwis, gdzie to ogarną porządnie?
Z góry dzięki za podpowiedzi!
ZAzsAEj.jpg
X7MtuH0.jpg
Pozdro piękne
Arek

Opublikowano

Naprostuj to normalnie kombinerkami przez jakąś gumę żeby sobie nie narobić rys i tyle. W każdym serwisie Ci powiedzą, że tego się nie prostuje i zaproponują nowe koło, albo ewentualnie doradzą to samo co ja.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Jak napisano wyżej. To się normalnie naprawia i każdy normalny serwis to Ci zrobi. Sam też możesz tylko jak zrobiła się delikatna centra koła to pasuje to poprawić i tu już warto to zrobić solidnie. Gdzie? Ja ma dwa serwisy po znajomości wiec ciężko coś zaproponować. Zadzwoń do Pogotowia Rowerowego z Kalwaryjskiej. On się specjalizuje w naprawach barachła i właśnie tego typu jak twój przypadkach. Jak już się podejmie to zrobi jak trzeba. 

• Lubię to! 1