ted Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Mam w Meridzie Big Nine dętki Ultralight.-29. A w zasadzie miałem. Poszły w odstępie kilku dni. To normalne? Ten typ tak ma? Jaki zatem sens Ultralight'a jak trzeba dbać o niego lepiej niż o żonę?
Motke Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Ja tam używam Schwalbe 19A i nie narzekam.
vdcmike Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) Od lat używam schwalbe 19A i 21A, łapanie gum nie częstsze niż w przypadku wersji standardowych. Czasami zdarza się felerna partia (miewamy takie zarówno ze schwalbe jak i z conti) - dętka rozłazi się w miejscu wulkanizacji. W .de jeśli kupiłeś pudełkową dętkę i ewidentnie się rozlazła na łączeniu to podlega to reklamacji. Nie wiem jak w tym zakresie podchodzą sprzedawcy w .pl. Edytowane 20 Lipca 2020 przez vdcmike
ted Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 Nie. Nie na łączeniach. Pierwsza dziura to mikro dziura od drobinki szkła, a drugie to było jeb o krawężnik.... no, ale bez przesady nie aż takie, żeby dętka poszła. Dzięki za opinię o Schwalbe. Jeżeli nie pójdę w mleczko, to poważnie rozważę.
leejoonidas Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Dętki Ultralight to jeszcze mają grube ścianki, do niedawna jeździłem na dętkach MAXXIS Flyweight które są jeszcze cieńsze i lżejsze. Z moich obserwacji wynika że takie dętki nie lubią wysokiego ciśnienia gdyż potrafią dostać wystrzału, ogólnie wytrzymałość takich dętek jest zbliżona do zwykłych dętek. Obecnie te dętki wożę jako zapas na wypadek gdyby mleczko nie uszczelniło przebitej opony.
Franz Mauer Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Zanim przeszedłem na mleko używałem tylko wylajtowanych dętek. Muszę przyznać, że prędzej udało mi się je przyszczypnąć podczas zakładania niż przebić w trasie 😁
Rekomendowane odpowiedzi