Cyryl Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Witam! Chciałbym przeprowadzić upgrade piasty tylnej w moim Cannondale Trail 4 na piaste Swiss 350, lub podobną. Naczytalem się trochę i muszę przyznać że mam metalik w głowie. 15x110Shimano MT200, Boost 141, QR. Może ktoś pomoc w dobraniu piasty.
kkoyot Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Klasyki które się tu przewijają to DT 350 lub Novatec D791SB i D7912SB. Musisz doprecyzować pytanie bo tak naprawdę nie wiadomo czego oczekujesz
vdcmike Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Generalnie musisz znać standard osadzenia obecnej piasty w hakach ramy aby dobrać odpowiedni typ dt 350 podobnie jak każdej innej piasty. Dodatkowo odpowiedzieć sobie na pytanie czy zmieniać tylko piastę i zapewne szprychy czy całe koło.
Cyryl Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 Ogólnie piasta jest kiepskiej jakości, dźwięki, które wydaje już mnie irytują. Chce założyć piaste na łożyska maszynowych, rower ma przejechane 500km myślę że szprychy zostaną stare. Myślę że zrobię to samo
Rekomendowane odpowiedzi