M.C Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) Krótki wstęp Cześć wszystkim, nazywam się Marcin i aktualnie mieszkam w Dublinie. Postanowiłem załózyć ten wątek, aby opowiedzieć nieco o swojej przygodzie z rowerami, a także aby mieć swój pamiętnik tego co robiłem przy swoim rowerze. Po zarażeniu rowerową szajbą w wakacje 2016 roku, przejeździłem cały rok na rowerze brata (Dawes Discovery 101), po czym postanowiłem kupić Giant Roam 1 2017. Specyfikacja Rama: ALUXX-grade aluminum Widelec: SR Suntour NEX HLO, 63mm travel Siodełko: Giant Connect Pedały: Giant Sport Przerzutki: Shimano Deore Hamulce: Shimano M365, hydraulic disc, 160mm Kaseta: Shimano HG50 11x36, 10-speed Łancuch: KMC X10 Opona przód: Giant CrossCut, 700x38 Opona tył: Nie pamiętam na chwilę obecną, zmieniona z oryginalnej Akcesoria Światło przód: Convoy S2+, CATEYE Światło tył: CATEYE Trójkąt Pompka Zestaw z łatkami Uchwyt na bidon Pokrowiec z dwoma kieszeniami na telefon Edytowane 1 Czerwca 2018 przez M.C Aktualizacja tematu
Karol Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Hej! Na wiosnę trochę mnie brało na rower crossowy i też myślałem o Roamie 1, temat jednak odpuściłem na rzecz szosy. Współczuję przygód - takie rzeczy zawsze odbierają frajdę z użytkowania. Rozumiem, że to bardziej krytyka serwisu/poprzedniego właściciela niż samego roweru? To co piszesz o serwisie to jakieś jaja są - kolejny argument za tym żeby przecież proste czynności serwisowe robić samodzielnie.
M.C Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) Chcę tutaj zamieszczać wszystkie robótki i zakupy, żeby mieć jakieś taki swój mini notatnik. Co do serwisu to chcę po prostu opowiedź jak to było z rowerem Nie mówiąc o tym, że w Irlandii nikt na takie rzeczy nie patrzy i serwisant smiał się ze mnie jak powiedziałem że życzę sobie naprawy a nie zwykłego odgięcia przelotki. Wszystkie rzeczy serwisuje zawsze sam, jako że przysługiwał mi darmowy serwis a znajomy bardzo chwalił (tylko że w innym sklepie) to poszedłem. Na rowerze się przejechałem jakieś 4 razy przez to wydarzenie, więc swoich odczuć i opinii nie jestem w stanie jeszcze napisać. Mam aktualnie ochotę na szosę, ale bardzo lubię przygody na rowerze i chcę być w stanie jechać nie tylko po asfalcie, dlatego też ten cross. Posiadam też akcesoria takie jak latarkę na przód, trojkąt, uchwyty itp. ale o nich mogę napisać jak wróce z wakacji do Irlandii. Edytowane 7 Lipca 2017 przez M.C
Pete Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Hej Mam ten sam model w (Roam 1 2017) wersji XL. Obecnie przejechane 1800+ i zaczęło się mocne metaliczne "stękanie" w okolicach korby. Za grzyba nie potrafię zlokalizować co to tam stęka, ale odbywa się to regularnie przy obrotach korby "pod naciskiem". Rozmawiałem wstępnie z serwisem o naprawie gwarancyjnej, być może wymianie suportu, chociaż do końca przekonania nie mam, że to właśnie suport, a szkoda byłoby wymieniać coś, co jest sprawne. Nie mam pojęcia jak to zdiagnozować.
Luke Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Witam Czy ktoś wie gdzie jeszcze można kupić nowego Giant Roam 1 Disc 2017 ? Pozdrawiam
M.C Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2018 Dodaję parę zdjęc Gianta. Zważyłem go z akcesoriami widocznymi na zdjęciach i waży 14.6kg Koty za płoty, trochę już pojeżdzone na tym rowerze i wrażenia są bardzo dobre. Rowerem mogę wszedzie wjechać (ostatnio trasy po kamieniach, żwirkach a czasami bardziej brutnalnych i wszystko dobrze). Jest trochę ciężki i przesiadając się z szosówki czuć tę ocięzałość, ale z roweru jest bardzo zadowolony. Tarcza z przodu wymieniona na 180mm.
M.C Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Rower przeszedł upgrade, żeby go przystosować na dojazdy do pracy. Znalazły się błotniki SKS Bluemels, a na kokpit wsiadł Garmin. Błotniki spisują się idealnie. Tylny łuk jest całkowicie zakryty aż do przedniej przerzutki co widać na poniższych zdjęciach, gwarantuje to nieochlapane buty. Edytowane 12 Stycznia 2019 przez M.C
Rekomendowane odpowiedzi