Skocz do zawartości

Koła 29 - porada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, posiadam treka x caliber 8 z 2016. Po paru latach użytkowania nadszedł czas na zmianę kół bo te oryginalne już doprowadzają mnie do szału... Po dłuższych poszukiwaniach nie znalazłem nic ciekawego, szukałem kół na novatecach ale jak kiedyś jeszcze były dostępne tak teraz już nie są :/ Mój budżet to 600zł na dwa koła, ma to sens czy to za mało kasy jak na dwa koła ? Oczywiście w treku jest standardowy układ qr 5x100 i 5x135

Opublikowano (edytowane)

400 kosztują same piasty, przyzwoita szprycha od 2zł, nyple po 1zł. Zabraknie na obręcze i koszt złoźenia.

Edytowane przez vdcmike
Opublikowano

Ok a co byś polecił na początek na przód ? To w takim przypadku teraz wymienię przód a po wakacjach tył i też może będzie :D  

Opublikowano

Napisz do daveo.pl albo jakiegoś innego renomowanego wheelbuildera (kołodzieja) co jest w stanie poskładać. Osobiście uważam, że absolutne minimum to fabryczne koła dt swiss m1900. Na olxach można czasem trafić komplet nowych do 1000zł. 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Sporo tych jest - lemonbikes, fitwheels, koło koła. Od biedy możesz skompletować piasty i obręcze używki w dobrym stanie i oddać do zaplecenia, przeważnie biorą 30-40zł od  koła. Nie napisałeś też dlaczego Cię doprowadzają do szału. Jeśli są za ciężkie i chcesz za 600zł poprawić sytuację to mam dla Ciebie złe wieści :D

Edytowane przez kkoyot
Opublikowano

Bolączka treka, może nie tylko jego to ocierająca tarcza hamulca. Wystarczy zjechać kawałek bo nie równej drodze i zaraz ociera ... A z tylnym mam problem że mi się ośka rozkręca już xx razy próbowałem to dokręcać wymieniać ośki i dalej nic :/ Głównie to chce zmienić ich na rzecz piast, obręcze jeszcze sprośne są w miarę ;) 

Opublikowano

Albo cięższe ale pancerne piasty 041 i 042 + obręcze Spank ... ? Zerknij na alle. Jednak i tak na granicy budżetu ...