Raptor Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Macie jakieś sprawdzone pomysły jak zdjąć oponę drutową z obręczy. Męczę się już ponad godzinę i za cholerę nie mogę zdjąć tej opony. Przyssała się do rantu i ani rusz. Z przednią też miałem problem ale pomogło stanięcie butem i zeskoczyła z rantu a tylna dupa. Już nawet ją rozciąłem do drutu i dalej nic. Łapy mnie już bolą i nogi od ugniatania. Nigdy nie miałem takiego problemu.
elmapeto Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Rozciąłeś?? To już po niej tak? W takim razie tnij dalej.
Raptor Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Opublikowano 15 Lipca 2020 nie idzie ruszyć drutu. Boję się uszkodzić obręcz
ahaja Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zepchnij rant opony do środka obręczy, gdzie jest mniejsza średnica i wtedy złapiesz łyżką, podważysz i zejdzie. Powietrze z dętki oczywiście spuściłeś?
Raptor Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Opublikowano 15 Lipca 2020 czytasz w ogóle i piszesz aby pisać
Accent_Szaj Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 3 godziny temu, Raptor napisał: nie idzie ruszyć drutu WD40
Raptor Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Opublikowano 15 Lipca 2020 Nic to nie daje. Tak mocno przylega do rantu że nie idzie nic włożyć.
staszek.s Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 Chodzi o to żebys wd40 polał / popsikał miejsce styku obręczy i opony... To jest środek penetrujący - znajdzie sobie droge do środka... Skoro zapieczone gwinty po tym puszczaja to opona też puści
pinok Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 (edytowane) @RaptorZnam ten ból, stajesz na oponie jak najbliżej krawędzi obręczy i ciągniesz za obręcz aż puści Nawet cienki śrubokręt nie wchodził między obręcz a oponę, nie mówiąc o łyżkach. Moje zmagania, obręcz WTB + Smart Samy Edytowane 16 Lipca 2020 przez pinok
Rekomendowane odpowiedzi