Lemblej Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Witam, posiadam nowy rower accent furious z którym mam pewien problem. Podczas hamowania z większej prędkości tylnym hamulcem i sporadycznie przednim pojawia się odgłos który mógłbym przyrównać do stukania wykałaczką po szprychach. Jaka może być przyczyna? Specyfikacja roweru https://sklep.szprychy.com/rower-gravel-accent-furious-28-l-army-camo,3,18695,29081 Dzięki
m-peter Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zapewne lekko krzywa tarcza. Spróbuj naprostować i wyregulować dobrze zacisk (filmy znajdziesz na YT bez problemu). 1
Accent_Szaj Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 16 godzin temu, Lemblej napisał: Jaka może być przyczyna? Pomiędzy klockami jest blaszka,może być odgięta i uderzać o tarczę. Kolejną przyczyną,to podczas mocnego hamowania układ rozgrzewa się,tarcza delikatnie zmienia kształt.Jak po wystygnięciu dźwięk nie występuję,to się nie przejmuj 1
Gość Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 Jeżeli masz dźwięk który piszesz że jest podobny do uderzeń wykałaczka po szprychachTo sprawdź czy masz po zaciskami adapteryJeżeli masz to zobacz czy adapter nie jest tak blisko tarcz że zwyczajnie o nie ociera.Może też ocierać sam zacisk lub jakąś podkładka.Od tego bym zaczołJeżeli tutaj jest wszytko ok.Sprawdź czy tarcze nie obcierają o klocki
Lemblej Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Dzięki za odpowiedzi, Problem rozwiązany. Dokręciłem delikatnie tarczę, zamieniłem lewy klocek z prawym i ustawiłem jeszcze raz zacisk, klocki się dotarły, problemu już nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi