Szajba99 Napisano 5 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 ShimanoJaką polecicoe względnie najtańszą wartą uwagi korbę i support w systemie 2 piece crankset/hollowtech II czy jak to się tam zwie...Najlepiej dajcie link Pozdrower Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 5 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Najtańsza to chyba Shimano M345. Odnośnik do komentarza
Szajba99 Napisano 5 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Trekking 3 rzędy duże zębatkiWysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 5 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/rowerowe-mechanizmy-korbowe/mtb-dh-fr/p,mechanizm-korbowy-deore-fc-m590-shimano,42743.html https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/rowerowe-mechanizmy-korbowe/mtb-dh-fr/p,mechanizm-korbowy-deore-fc-m610-czarny-shimano,173948.html https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/rowerowe-mechanizmy-korbowe/mtb-dh-fr/p,mechanizm-korbowy-alivio-fc-m4060-shimano,378719.html Odnośnik do komentarza
Szajba99 Napisano 5 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Co powiecie o tym? Chyba dodają support gratis...Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 5 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Mi się wizualnie nie podoba ale to moja ocena. Do Shimano Alivio fc-m 4060 musiał byś dokupić wkład (bb 52) ale koszt w granicy 50 zł. Do reszty korb z linków, które wrzuciłem łożyska są w zestawie. Odnośnik do komentarza
Szajba99 Napisano 5 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Alivio najbliżej ze stopniowaniem, przy cenie 210 zł to i tak 260-270 zł z wysyłką i supportem, kontra Deore za 320 z innym stopniowaniem.Alivio myślę że najlepszy wybór, ale myślę też nad tym SuntouremWysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 5 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 (edytowane) Alivio ma inne BCD niżeli np. Deore o czym musisz pamiętać przy wyminie blatów gdy się zużyją. Decyzje podejmiesz sam. Tak czy siak potrzebny będzie Ci klucz do wkręcenia misek. Jak znasz kogoś kto ma to pożycz a jak nie to albo warsztat albo kupno klucza. Nie polecam robić tego "żabką". Edytowane 5 Lipiec 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Szajba99 Napisano 5 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Raczej warsztat, mam zaprzyjaźnionego fachowca co mi wszystko robi, także to też mi zrobi.Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 5 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 W taki razie bierz Alivio. Co do tego Suntoura to nie mam bladego pojęcia jak z jakością wykonania. Odnośnik do komentarza
Szajba99 Napisano 5 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Mam niższą korbę Suntoura i jestem bardzo zadowolony, mimo tego że to kwadrat, jest naprawdę solidna, a dziwne by było, żeby wyższy model był gorzej wykonany, choć przy takiej cenie w lepszej technologi jest taka możliwość. Przeglądając Allegro stwierdzam że Shimano to lepszy wybór, bo niewiele droższe, a części łatwiej dostępneWysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 5 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 (edytowane) To tez istotne przy zakupie korby. Możliwość serwisowania. Niższe modele to w większości stal wiec mniej podatne na zużycie. W wyższych pojawiają się już aluminiowe blaty. Lżejsze ale mniej trwałe co nie znaczy, że umyślnie produkują coś teoretycznie "gorszego". Edytowane 5 Lipiec 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Szajba99 Napisano 5 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 W Alivio dolne blaty w tym środkowy na którym najczęściej jeżdże są stalowe, a górna zębatka używana sporadycznie jest aluminiowa, więc ten cały sprzęt będzie lżejszy niż ten nieszczęsny kwadratWysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
specialized34 Napisano 5 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Tak jak napisał poprzednik@PrzeLuka dołożyć troszkę i kupić deorke będzie Ci służyć a służyć a co do serwisu to puzniej możesz kupić sobie klucz za 30zl i będziesz robić serwis w 20minut łożyska po 10zl i suport jak nowy i dodatkowo masz bazę do przeróbki napędu naprzyklad 1x10 lub 11 kto wie ja również zaczynałem przygodę z tą korba Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Szajba99 Napisano 5 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipiec 2017 Nie chce Deore bo to mi rozwali całkowicie przyzwyczajenia, bo są dużo mniejsze tarcze. Też nie mam zamiaru robić przeróbki na 2 czy 1 blat. Jeżdże turystycznie i szybko głównie na długie trasy, więc im więcej biegów tym lepiej moim zdaniem, bynajmniej z przodu. Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 6 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipiec 2017 Czy Alivio czy ten Suntour to jeden czort. Bierz ten, który Ci bardziej pasuje. Odnośnik do komentarza
Szajba99 Napisano 6 Lipiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipiec 2017 Niezgodze się, do Suntoura nie ma części za bardzoWysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi