henio Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 (edytowane) Witam. Czy macie jakieś ciekawe buty, które macie przetestowane z Ali? Ogólnie dopiero zaczynam myśleć o Pierwszych butach (nie milem nigdy styczności z butami rowerowymi) a ponieważ ceny i wybór jest mocno atrakcyjny to zacząłem się zastanawiać nad tym tematem. Na pewno chciałbym buty MTB. W oko wpadły mi takie(dużo zamówień i komentarzy): 124,41 zł 49% zniżki | MTB obuwie rowerowe mężczyźni sportowy rower terenowy buty samoblokujący profesjonalny rower szosowy wyścigowy buty zapatillas ciclismohttps://a.aliexpress.com/_dXy0QwZ Niechce wydać dużo pieniędzy bo nie wiem czy przypadnie mi do gustu jazda w takim obuwiu. Patrzyłem na używane markowe ale nic jeszcze mi nie wpadło w oko. Jeśli chodzi o buty z powyższego linka to jakie pedały bym potrzebował pod to ? Proszę o opinie i porady. Edytowane 12 Lipca 2020 przez henio
Dziaku Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Szczerze mówiąc ja bym nie kupił buta (ani kasku) bez przymierzenia. Każdy z nas ma różną stopę, jedni węższą inni szerszą, krótsze palce, dłuższe palce itd. Ja na twoim miejscu skoro chcesz tylko na testy to wziąłbym jakiś najtańszy model z Decathlona, przynajmniej możesz przymierzyć na miejscu + masz normalną obsługę gwarancyjna, zwroty, rekamacje, wymiane itd. nie trzeba się kłócić ze skośnymi łamanym angielskim. Co do pedałów, Shimano SPD (i wszystko co kompatybilne z tym systemem np Look Xtrack) albo Crankbrothers . Większość ludzi zaczyna przygodę z zatrzaskami od legendarnych już Shimano SPD PD-M520 (są tanie, trwałe i sprawdzone przez wielu). Bloki dostaniesz w komplecie z pedałami.
Frost Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 12.07.2020 o 11:53, henio napisał: Witam. Czy macie jakieś ciekawe buty, które macie przetestowane z Ali? Jak jestem zwolennikiem AliExpress, tak buty kup w normalnym sklepie stacjonarnym albo wysyłkowym, przymierz je i wybierz najlepsze. U Chińczyka jedyna opcja to poprosić o zdjęcie samej wkładki i jej zwymiarowaniu a i tak nie wiadomo jak to jest zszyte od wewnątrz i czy nie ma jakichś szwów lub zgrubień powodujących otarcia lub uciskanie. Zanim trafisz dobre buty na AE to wydasz ponad 300zl na 3 pary - idź do Decathlonu i kup Rockridery albo podstawowe Shimano do 300zl i załatwione. Edytowane 15 Lipca 2020 przez Frost
henio Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Opublikowano 18 Lipca 2020 Ok, dzięki w takim razie na wyjaśnienia. Tak tez jednak zrobię jak doradzacie. Może pieniądze ciut większe ale chociaż nie utopie 150zl u chińczyka. Faktycznie lepiej kupić coś koło 300zl w kraju i mieć możliwość założenia i sprawdzenia jaki jest komfort.
Rekomendowane odpowiedzi