Skocz do zawartości

Pomoc w doborze przerzutki przód i tył

Vapourize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Zakupiłem właśnie nową korbę i support - tokeny tk878 i korbę shimano Deore FC-M6000 3x10 40/30/22T 175mm. Chcę również wymienić w moim rowerze tylnią i przednią przerzutkę. O ile z wyborem przerzutki tylnej nie miałem zbyt wielkiego problemu  Deore RD-M592 to w przypadku przerzutki przedniej mam już problem, bo nie wiem czy trafię z kompatybilnością. Obecnie mam acerę (top Swing) SHIMANO Acera (34,9 mm), która doprowadza mnie już do białej gorączki. Nie da się jej w żaden sposób wyregulować. Probowałem milion razy i nawet w dwóch serwisach nie dali sobie rady. Zawsze gdzieś obcierała. Tak czy owak celuję w tę samą grupę Deore. Znalazłem coś takiego :  FD M590, ale nie jestem pewien czy będzie pasować. 

Co polecacie? 

Opublikowano (edytowane)

Napęd 9-rzędowy  : /

Czy coś lepszego od tego alivio się znajdzie ? Coś godnego polecenia? 

Edytowane przez Vapourize
Opublikowano

Z przednimi przerzutkami nie ma co szaleć czy alivio czy deore czy XT mała różnica w działaniu jak nie żadna.Są inne model, poszukaj 3 rzędowej o pojemności 18T 

No niestety przerzutki tylko nie mają sprzęgła co jest moim zdaniem ogromnym minusem, ale jest jedna przerzutka SUnrace 

Opublikowano

Ok! Dzięki za pomoc! Przy mojej jeździe myśle, że wejście w końcu na deore z tyłu będzie wystarczające! 

Opublikowano

noooo niby tak alllle sprzęgło to sprzęgło nie mniej ja tej sunrace bym nie kupił i fakt wolałbym albo Deorke albo np SLX M663