Skocz do zawartości

Trek Top Fuel 8 2020 czyli uginacz

Raptor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.08.2020 o 20:29, Ares napisał:

No chyba, że śmigasz po jakiś naprawdę lekkich terenach to jakoś ustawisz. To już sam musisz wybrać. 

Ares niestety w Szczecinie gór nie mam.😉 Czego bardzo żałuję. Ale da się mocniej pośmigać. Do tyrania to mam Marina SQ3.

Opublikowano
11 godzin temu, Raptor napisał:

Do tyrania to mam Marina SQ3.

Chodzi o to że SiD jest do XC i zmieniasz amorem całą charakterystykę roweru. Też radziłbym Ci wziąć Pike. Nawet jak bajka nie tyrasz. 

To jest coś takiego. Wrzucasz amora XC i każdy myśli,pewnie super cena,a tu nie. Dlatego wszyscy Ci doradzają inny ;).

Napisz może dlaczego chcesz tak zrobić.

Opublikowano

Top fuel to rower niegdyś full do XC od Treka, teraz to już pogranicze XC i lekkiego trailu. Jakby nie patrzeć, są tacy co na foxie 32 step cast jeżdzą traski enduro. Niestety Sid swoje kosztuje, a pike zaoferuje ci więcej za mniej. Masz dobrą okazje na Pike za 2700 to go bierz. 130mm ideał.

Opublikowano

Piotrek zakupiłem tego Pike co ci pokazywałem i zonk. Czas dostawy to grudzień 😡. Szukałem i jest lipa. Pike i Revelation nie do szarpnięcia teraz ( mówimy o amorkach z blokadą na kierze) 

Ares pewnie zaraz mnie opierniczy lecz cóż przyjmę na klatę 😉

Przyszedł Rock Shox SID Select RL DebonAir Boost

- Rozmiar koła: 29"

- Manetka blokady: TwistLoc obrotowa

- Skok: 120mm

- Rura sterowa: 1-1/8" - 1.5" (Tapered) aluminium

- Oś: BOOST - 15x110mm Maxle Stealth

- Offset: 44mm

- Sprężyna: Debon Air

- Tłumienie: Charger RL

- Korona: kute aluminium 6061 T-6

- Górne golenie: 35mm tapered aluminum

- Dolne golenie: Magnesium

W zestawie: gwiazdka, oś Maxle Stealth, MTB Fender, manetka TwisLoc, błotnik

Serwis zerowy zrobiony (w dolnych lagach było dosłownie po kilka kropli oleju) i zaczynamy montować. 

4.JPG
  • Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 31.07.2020 o 19:19, Raptor napisał:

Wskoczyły nowe gumy Maxxis Minion DHF 

1.JPG

To jest już kapeć po smarowaniu tym twoim specyfikiem ?

W dniu 7.08.2020 o 20:35, Raptor napisał:

I zamontowany

66.JPG 77.JPG

Czy tu?

Opublikowano
5 godzin temu, Raptor napisał:

oczywiście

Na obu? :D 

No powiem,że ładnie się to prezentuje. 

Opublikowano

Wskoczyły nowe tarcze

SM-RT76 przód 180

SM-RT76 tył 160 

1.JPG 2.JPG
Opublikowano

To teraz jakieś fajne zaciski do kompletu ;)

Opublikowano

Bo klamki są z M6000(dlatego mówię o samych zaciskach),ale do takich tarcz,to jak kwiatek do kożucha ;)

Ps. I do takiego Amora 

Opublikowano

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-xc/top-fuel/top-fuel-8-nx/p/32985/?colorCode=black

Nowy model na 2021

- inne malowanie ramy

- inne hamulce Level T

- inna blokada amorka i dampera

- inne tarcze hamulcowe

Rower droższy od poprzedniego modelu 2020 o 500zł. 

Trochę pojechali bo powinien być tańszy o 500zł od poprzednika ale covid robi swoje 

Rocznik 2020 

- hamulce MT501

- blokada TwistLock

- tarcze hamulcowe RT56

Opublikowano

Za blisko 15K aluminiak z podrzędnym napędem, lipnymi hamulcami z Reconem... Oni tam naprawdę są porąbani do reszty w tym Treku. 

Opublikowano (edytowane)

Ares wiesz jak to jest. Ty to dobrze rozumiesz. Jak ja np. na szlaku zobaczę Santa lub Yeti to jest na co popatrzeć ale zwykły Kowalski tego nie widzi i dla niego jest to zwykły rower. Sam się śmieje pod nosem jak na szlaku słyszę komentarze ,,Ale ma gościu zajebistego Treka,, Ma szmal gościu ,, Trek zrobił sobie na naszym rynku niezłą pozycję bo to takie Amerykańskie. Sam lubię Treka ale 80% to przypada na podejście do klienta i bezproblemową reklamację. Kupisz coś i jak ci nie podpasuje to masz 30 dni na oddanie i zwrot pełnej kwoty zakupu. Ile tak naprawdę jest firm które tak działają.?

Yeti SB130 😉

Edytowane przez Raptor
Opublikowano

Zwykły Kowalski nie wydaje od tak 15K tylko ogląda pieniądz 10x. Dlatego choćby na szlaku jest tyle Giantów czy sporo ludzi kupuje Canyona. A znowu jak ma kasę to na Treka nawet nie spojrzy tylko kupi plastikową Santę właśnie czy inne Yeti. Na absurdy Treka zwracają już też uwagę szosowcy. Zresztą oni się chyba ścigają na głupotę z innym liderem czyli Specem. Tak samo skończą czyli mocno siądzie im sprzedaż. 

Opublikowano
3 godziny temu, Raptor napisał:

Yeti SB130 😉

Santa Cruz 5010 😉

Opublikowano

Oba w strefie marzeń. Ale jak to mówią marzenia trzeba spełniać. 😉

Opublikowano
16 godzin temu, Raptor napisał:

Nowy model na 2021

Ale kolorystyka MEGA :D 

Opublikowano (edytowane)

Pojeżdżone i poskakane. Sid dawał radę. Kurczę muszę sobie sprawić kamerkę 😉

No i muszę pomyśleć nad lepszymi heblami i ten mostek u mnie 80mm kaszana. Czekam już ponad miesiąc na Bontragera i ciągle poślizgi z dostwą.😡

Gdyby nie ten Knock Block to już bym dawno zakupił np. NS lub Dartmoor

2.JPG

Edytowane przez Raptor
Opublikowano

W końcu przyszedł mostek 50mm i już ładnie siedzi

1.JPG
Opublikowano
W dniu 24.08.2020 o 14:50, Raptor napisał:

już ładnie siedzi

Fajnie. Trzaski fotkę z boku.

W dniu 18.08.2020 o 19:52, Raptor napisał:

2.JPG

Co to za odblaskowe paski? Jeszcze sobie koraliki na szprychy daj >:(. Kup sobie małe klampki i przestań szpecić bajka ;)

Opublikowano

Odblaski muszą być. Wracam o zachodzie słońca i widocznym trzeba być. Lampki to dopiero szpecą.😃 Dynamo sobie takie stare zamontuje😉

Opublikowano

No coś takiego zrób 

Resized_20200803_192332_2139.thumb.jpg.150ce5d46189274b72fd760c3919dc8e.jpg

31 minut temu, Raptor napisał:

Wracam o zachodzie słońca i widocznym trzeba być

Zgadzam się.Zobacz moje lampki King blinder mini.Możesz je zdemontować w każdej chwili i schować do kieszeni ;).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...