Obstein Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Cześć Borykam się z problemem dziwnego dźwięku pochodzącego wydajemi się że z supportu. Tutaj link słychać takie trrrryt Dzieje się tak zawsze w tym samym położeniu korby (naciskanie na prawą), co ciekawe zakręcenie pedałami kilka razy do tyłu powoduje ciszę z napędu na kolejne 3-5 obrotów korbą. Stojąc i siedząc jest to samo. Pedały czyszczone. Co więcej po rozebraniu napędu i złożeniu problem zniknął na ok 100km i wrócił. Rozkładanie wszystkiego co 100km nie wydaję mi się sensownym rozwiązaniem. Napęd jest dość specyficzny więc nie udało mi się uzyskać pomocy w jednym z serwisów w Poznaniu. Może coś zaproponujecie gdzie się udać? Jest to dura ace z adapterem do BB30 Jak coś z danych potrzeba jeszcze dajcie znać
Gość Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Chyba wymian suportu Cię czeka ale nie chcę prorokować.
Obstein Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Opublikowano 6 Lipca 2017 Właśnie też tak myślałem ale ciekawi mnie to że ten dźwięk ginie. Zamontowane są łożyska ceramiczne i takich pewnie nie zamontuje bo cena jest astronomiczna dlatego szukam czy może to być coś innego .
Rekomendowane odpowiedzi