PiotrRockrider Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, chcę odchudzić swój sprzęt. Wymiana opon i wywalenie dętek. Proszę o propozycję najlżejszych opon. Z tego, co się dowiedziałem, żeby opona była lekka najlepiej jak nie jest za szeroka. Opona ma się nadawać do XC. Ważne żeby nie traciła trakcji na stromych podjazdach. Edytowane 8 Lipca 2020 przez PiotrRockrider
mariuszm Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) CST JACK RABBIT II PRO, ok 460-480g wersja 29x2.2 Edytowane 8 Lipca 2020 przez mariuszm
leejoonidas Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 Schwalbe FURIOUS FRED, najlżejsza opona do XC.
KolejnyWojtek Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 Chaoyang Merlin Tlr ? 😉 Od razu się zarzeknę że nie jeździłem. Ale kiedyś ją sprawdzę z Ali.
Grzegorz_Macko Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 Też brałem ikony 2.2. Ale strasznie w terenie się slizgaja, na każdym szybkim zakręcie mi przednie koło ucieka. Może to kwestia umiejętności i dużego skoku amora, ale jakoś tak nie mogę im zaufać.Wytrzymałość i waga natomiast ok.
Accent_Szaj Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 37 minut temu, Grzegorz_Macko napisał: nie mogę im zaufać. Ale są lekkie @PiotrRockrider nie warto oszczędzać na wadze opon,bo opona to: Przyczepność Osłona przed przebiciem Mieszanka z jakiej jest wykonana Dlatego przy wyborze opon musisz iść na kompromisy.Waga czy.....? Czyli trzeba znaleźć złoty środek
PiotrRockrider Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Opublikowano 9 Lipca 2020 2 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Ale są lekkie @PiotrRockrider nie warto oszczędzać na wadze opon,bo opona to: Przyczepność Osłona przed przebiciem Mieszanka z jakiej jest wykonana Dlatego przy wyborze opon musisz iść na kompromisy.Waga czy.....? Czyli trzeba znaleźć złoty środek w takim kompromisie znajomy polecił mi CONTINENTAL Cross King RaceSport
Accent_Szaj Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 3 minuty temu, PiotrRockrider napisał: CONTINENTAL Cross King RaceSport Ja uwielbiam Schwalbe Racing Ralph tył i Racing Ray przód. Różne opony przód tył dają lepsze prowadzenie i lepszą przyczepność opony napędowej
Rekomendowane odpowiedzi