Skocz do zawartości

RockShox ZEB

PiotrekGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak ja wiem mi jeszcze do elektryka bardzo dale ko pewnie z 10 lat jak już będę miał z 50 lat 

Ja tutaj jak już pisałem wyżej nie będę wypowiadał się na temat nie zgodny z jego tytułem 

Opublikowano
Godzinę temu, Ares napisał:

Wytłumacz mi to jaśniej bo nie ogarniam o jakie miejsce chodzi. 

Wytłumaczę to przykładzie piast Dartmoore Real.

Wersja 100 mm non disc (hamulce szczękowe) ma rozstaw szprych 76.5 mm

Wersja z tarczą rozstaw jest już tylko 61 mm i niesymetryczny czyli koło jest bardziej wiotkie na boki od wersji non disc. Dodanie tarczy zjadło ponad 15 mm.

Wersja boost 110 mm ma rozstaw szprych +10 czyli 71 mm. Koło boost powinno być sztywniejsze na boki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Accent_Szaj nie ma nic grubszego niż 38mm poza przykładowo Fox'em 40 ale to już 2 półka jest. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Właśnie oglądałem ze Szwagrem filmiki z Szymonem Godziek Rampage i Szwagier stwierdził, co mnie zamurowało ,że widział amora 48mm,a są nawet 50mm O.o.Ja upierałem się że w tej chwili na forum mówimy o w/w ZEB'ie który ma 38mm

Dzięki @Ares za szybką odpowiedź.Rozstrzygnąłeś spór :) 

Opublikowano

Jest coś takiego jak fox 49 ale w moim rozumowaniu nie oznacza to, że ma golenie 49 tylko że to jest wersja foxa 40 pod koło 29", mam racje?

Opublikowano

@PiotrekGTdokładnie, on jest z serii Fox40 czyli 40mm. Co ciekawe są też amorki DH z 35mm i 36mm (MRP, DVO), chociaż przy dwópółce to już pewnie nie ma aż tak dużego znaczenia. Totem miał bodajże 40mm a był single crown, to najwięcej co się orientuję.

Opublikowano

Dzięki chłopaki ;) jeszcze może @piter614 by się wypowiedział,czy nie kojarzy czegoś 40+ :D

Opublikowano

Z 40 to tylko Fox lub wiek
Ale fox w wersji dwupulkowej

Opublikowano
40 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Czy nie kojarzy czegoś 40+ :D

Ja kojarze kremy na zmarszczki dla pań 40+, nada się?

@KrzysiekMTB RS boxxer to tez 35mm. To już sie w sumie troche śmiesznawe robi, że on ma tyle samo co najnowszy SID i mniek niż wspomniany ZEB. Pewnie się to niebawem zmieni i Boxxer zostanie zupdate'owany do 38mm.

• Lubię to! 1