Misterrajt Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 Witajcie, To mój pierwszy post na tym chyba najbardziej rowerowym forum w kraju. No i jest szansa, że ktoś pomoże ? Mianowicie mam problem z kupnem piasty tylnej 8 rz. , 32 otwory, do V-brake, kołnierz fajnie gdyby miał 54 mm, rozstaw 135 mm. Pomyślicie sobie - wariat, ale chyba nie, hehe, bo chcę kupić poprzez internet od razu zapasowe konusy do tej piasty. Wiedziony poprzednim doświadczeniem, że do niektórych piast nie można kupić zapasowych części tym razem trochę się schytrzyłem. Taką piastę (drzwi ) sobie wymarzyłem , czy są takie, jak mówi pewien znany kabaret ?
Gość Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Bez sensu, kupisz piastę na łożyskach maszynowych to nie zajrzysz do niej przez 10000km...
artfal Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Jak będziesz dobrze serwisował piaste na łożyskach maszynowych to długo Ci posłuży i części zapasowe nie będę tak bardzo potrzebne. Jak kupisz jakaś firmową to części dostaniesz w razie czego. Ale najlepiej kupić na łożyskach maszynowych.
Misterrajt Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Opublikowano 5 Lipca 2017 Jeżeli wpiszę w internety : "piasta tylna na łożyskach maszynowych v brake" to najczęściej wyskakuje mi firma zaczynająca się na N... Czy jest ona wystarczająca firmowa ? Maja fajna piastę na 4 łożyskach maszynowych , która "trochę" waży : 450 g bez zacisków.
specialized34 Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Jeśli chodzi o firmę novatec to jak najbardziej robią dobre piasty a Nie które modele bardzo dobre a jaki model dokładnie? Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Bez obaw możesz inwestować w piastę Novatec. Żadnych konusów. Przy awarii co zapewne nie nastąpiłoby zbyt szybko wymieniasz łożyska. Masz tu przykładowy komplet. http://allegro.pl/komplet-piast-novatec-802sb-v-brake-tyl-przod-i6756181892.html Edytowane 5 Lipca 2017 przez Gość
Misterrajt Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Opublikowano 14 Lipca 2017 Kupione i dzisiaj założona. I jest pytanie. Jeżeli zakręcę kołem z tą piastą maszynową i dalej trzymam koło w 2 dłoniach i czuję delikatne rytmiczne chrobotanie , to to jest "w normie" w piastach maszynowych, czy wcisnęli mi wybrakowany towar ? Piasta chodzi płynnie, ale czuję delikatne "uderzenia" , których nie słychać.
Gość Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Daj łożyskom chwile czasu na przetarcie się i jeśli nadal będziesz dostrzegał problem wówczas się martw.
Rekomendowane odpowiedzi