jantar87 Opublikowano 7 Lipca 2020 Opublikowano 7 Lipca 2020 Cześć, abstrahując jak to wygląda to czy rower może wisieć tylko na ramie ? Punkt podparcia szeroki na 14cm . Czy może to mieć negatywny wpływ na geometrię (pokrzywi ramę) ? Wiem, ze jak jeden dzień powisi to nic nie powinno się stać, chyba.. Pytanie co wtedy jak rower wisi tydzień, miesiąc. Co myślicie ? a może już macie jakieś doświadczenie w tej materii ?
seraph Opublikowano 7 Lipca 2020 Opublikowano 7 Lipca 2020 Nic się nie stanie. Jakby ramie się miało stać cokolwiek od ciężaru roweru to żaden człowiek nie mógłby się na niej oprzeć choćby ręką, bo waży zdecydowanie więcej niż rower. Już nie mówiąc o upadkach... U moich rodziców rowery wiszą za samo siodło i nie zaobserwowałem żadnych negatywnych skutków.
elmapeto Opublikowano 7 Lipca 2020 Opublikowano 7 Lipca 2020 Może tak wisieć tak długo jak ten garaż będzie stał i jeden dzień dłużej.
jantar87 Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, to bardzo się cieszę, że nie będzie problemu, dziękuję za odpowiedzi Edytowane 8 Lipca 2020 przez jantar87
Łukasz_P Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Nie druciarskiego, ale szukam gotowego wieszaka na ścianę. Ktoś używa i poleca jakiegoś gotowca? Najlepiej właśnie za ramę. Żeby nie brudził ściany.
Zigfir Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Łukasz_P napisał: Nie druciarskiego, ale szukam gotowego wieszaka na ścianę. Ktoś używa i poleca jakiegoś gotowca? Najlepiej właśnie za ramę. Żeby nie brudził ściany. Nie używam jeszcze, ale też się powoli zaczynam rozglądać za jakimś sensownym i jak do tej pory w oko wpadły mi dwa rozwiązania: TacX i Cycloc Ewentualnie dla samego wyglądu można popolować na: https://mmminimal.com/iceberg-bike-hanger/ 😉 Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Zigfir 1
Motke Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 6 godzin temu, Łukasz_P napisał: Nie druciarskiego, ale szukam gotowego wieszaka na ścianę. Ktoś używa i poleca jakiegoś gotowca? Najlepiej właśnie za ramę. Żeby nie brudził ściany. Do salonu czy piwnicy? Jak do piwnicy do bez problemu znajdziesz w Castoramie lub Leroy Merlin.
Łukasz_P Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Do pokoju pierwotnie przeznaczonego dla dziecka, kiedyś. Ale wiadomo, priorytety 😅 @Zigfir dzięki, tego Tacxa biorę właśnie pod uwagę. Nie chce nic drogiego, bo muszę powiesić 3 rowery, a za 1000 zł wolę mieć 2 pary spodenek hehe.
Miszel Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 U mnie szosa wisi za pedał i ramię kierownicy. Mocowanie DIY, choć wykorzystałem kilka elementów z wieszaka rowerowego z linkami (na tym wiszą mi narty)
Soodi Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 U mnie wisiał 2 sezony tak i jedny co się stało to brudna ściana pozatymraz zarysowałem ramę, bo guma się zsuneła, tyle (a nawet taki sam rower masz Cube aim pro). Zapytam też o wieszak z decatlonu: https://www.decathlon.pl/uchwyt-cienny-na-rower-czarny-id_8607916.html da radę ?
Rekomendowane odpowiedzi