Skocz do zawartości

Giant Stance 2 29er 2020

Łukasz282

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś posiada i rekomenduje ten rower (Giant Stance 2 29er 2020 ) ponieważ chciałbym go kupić a  nigdzie nie mogę znaleźć opinii o nim. Jeśli ktoś ma i chciałby się podzielić opinią to byłbym bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

"Nic nie wiem ale sie wypowiem"

Jezdziles na nim? Ja go e sklepie ogladalem, przymierzalem sie i pozwolono mi sie przejechac w okolicy sklepu, zjechac ze schodkow i takie tam. Bardzo progresywny, łatwo mi sie go rozpedzalo (przed jazda zawias ustawiony pode mnie, nie bylo mowy o zle napompowanym damperze). I nierownosci pochlanial jakby mial minimum 130 skoku a ma 115. 

Choć pod nacisnieciem korby bardziej się wciskał od mojego owczesnego treka remedy. Od kilku osób słyszalem, ze maestro buja, a ten nawet barddziej niż inne. Sprawdzilbym ten fakt przed zakupem. I niech wypowiedza sie znawcy giantow na ten temat lepiej. 

Generalnie, jak dla mnie, na sagu 25% z tylu zawias w takim rowerze moglby nieco bardziej progresywnie pracowac bo pierwsze wrazenie moje bylo takie, ze to plushowe enduro a nie trailowka ze skokiem 115.

Opublikowano

Z tego co się zorientowałem na stronie producenta rower ma 130 mm skoku a nie 115 mm🙂Choć mogę się mylić.

Opublikowano

Nie możesz znależć opinii bo mało kto chce kupić Gianta bez ich autorskiego zawieszenia jak w tym przypadku. W dodatku w bida wersjach. Wykonanie ramy na pewno jest solidne w tym zawiasu i to jest raczej jedyny atut tego roweru. Od bujania są odpowiednie systemy, które to zjawisko niwelują. Sam damper jego zaworowanie też ma spore znaczenie. Tu jest bida wersja więc cudów być nie może. 

Opublikowano

Dobra cofam wszystko co powiedziałem bo coś mi się namieszało ze napisaleś trance 29...

Sorki za zamieszanie, stance 29 to na oczy nie widziałem. A z tym autorskim zawieszeniem to polemizowałbym bo to lekki trail a nie ciezki badz enduro. Ns synonym tr jezdzi na tym samym ogólnym projekcie i jakos nikt nie narzeka. Oczywiscie nie nalezy tego przyrownywac 1:1 bo projekty są rozne, odleglosci, katy trojkata itd.