wesoly Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Cześć, Jestem posiadaczem nowego Rometa Aspre 1 2020. Po przejechaniu 200km z okolic korby przy pedałowaniu słychać trzaski. Czy ktoś poradzi co zrobić?
AdrianJuras Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Ja w swoim Rocku miałem takie trzeszczenie po zdjęciu tylniego koła do czyszczenia. Po czasie doszedłem do tego że oś była zbyt słabo dokręcona ale ja mam sztywne osie.
Franz Mauer Opublikowano 6 Lipca 2020 Opublikowano 6 Lipca 2020 Możliwości jest kilka. Najczęściej spotykane to: 1. Źle dokręcone pedały 2. Słabo dokręcone zębatki korby 3. Zabrudzony lub uszkodzony suport lub krzywo osadzony (w przypadku PF) 4. Mało sztywny węzeł suportu 5. Hałas dochodzi z innego miejsca niż korba... 😉
wesoly Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Opublikowano 8 Lipca 2020 Dzięki, Póki co dokręciłem pedały, podregulowałem przerzutki i przestało trzaskać. Zobaczymy jak będzie po przejechaniu kolejnych kilometrów.
Accent_Szaj Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 U mnie strzelała sztyca. Przesmarowana pastą do łączeń karbonowych i jest cisza
Rekomendowane odpowiedzi