Skocz do zawartości

Garmin Edge 1030 plus - Brak nazw ulic

Solubleinair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Sprawiłem sobie nawigację Garmin Edge 1030 plus. Niestety nie wyświetla mi nazw ulic - same znaki zapytania. Na liście dostępnych map jest też mapa z samymi znakami zapytania w nazwie i opisie. 

Jak wyłączy się ta mapę ze znakami zapytania w opisie nie pokazują się żadne szczegóły mapy w nawigacji.

Nic nie zmieniałem, nie wgrywałem nawigacja nowa i poprawnie skonfigurowana przez garmin connect i garmin express. W garmin express nie pokazuje się lista zainstalowanych map.

Czy ktoś miał styczność z taką sytuacją? Wiadomo jak to naprawić?

lista.jpg mapa.jpg Edytowane przez Solubleinair
Opublikowano

Znalazłem rozwiązanie:

dystrybutor instaluje mapy osmapa w wersji z polskimi znakami. Nawigacja nie przyjmuje tego rozwiązania. Wystaczy wgrać osmapę bez polskich znaków i wszystko działa ok. ;) 

F8789CD9-72B6-4970-A391-D1A237E79BC2.jpeg
Łza Włóczynutka
Opublikowano

spoko, nawigacja za 2500 zeta nie umie w utf-8

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wczoraj doszła do mnie nowa nawigacja Garmin Edge 1030 plus i przyznam, że włączyłem mapy z lekkim niepokojem.

Na szczęście mapy wyświetlają się z nazwami ulic i z polskimi znakami.

• 2 lata później...
Opublikowano

Od paru dni mam Garmina Edge 1030 plus. Soft zaktualizowany do najnowszego. Po wgraniu OSMapaPL-OGONKI wszystkie ciągi literowe są znakami zapytania jak na obrazku od @Solubleinair. Po zamianie na OSMapaPL-PODSTAWOWA jest ok ale oczywiście bez polskich znaków. Ktoś coś wie jak sobie z tym poradzić żeby Garmin obsługiwał polskie znaki ?

Opublikowano
W dniu 8.02.2024 o 18:23, telepata napisał:

Po wgraniu OSMapaPL-OGONKI wszystkie ciągi literowe są znakami zapytania

To sprawa tego konkretnie wydawnictwa. Ma znaki pl zakodowane niewłaściwie dla Garmina.

Poszukaj innych map. Jest tego sporo.