Solubleinair Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, Sprawiłem sobie nawigację Garmin Edge 1030 plus. Niestety nie wyświetla mi nazw ulic - same znaki zapytania. Na liście dostępnych map jest też mapa z samymi znakami zapytania w nazwie i opisie. Jak wyłączy się ta mapę ze znakami zapytania w opisie nie pokazują się żadne szczegóły mapy w nawigacji. Nic nie zmieniałem, nie wgrywałem nawigacja nowa i poprawnie skonfigurowana przez garmin connect i garmin express. W garmin express nie pokazuje się lista zainstalowanych map. Czy ktoś miał styczność z taką sytuacją? Wiadomo jak to naprawić? Edytowane 4 Lipca 2020 przez Solubleinair
Solubleinair Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Opublikowano 4 Lipca 2020 Znalazłem rozwiązanie: dystrybutor instaluje mapy osmapa w wersji z polskimi znakami. Nawigacja nie przyjmuje tego rozwiązania. Wystaczy wgrać osmapę bez polskich znaków i wszystko działa ok. ;)
Łza Włóczynutka Opublikowano 7 Lipca 2020 Opublikowano 7 Lipca 2020 spoko, nawigacja za 2500 zeta nie umie w utf-8
yarck Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Wczoraj doszła do mnie nowa nawigacja Garmin Edge 1030 plus i przyznam, że włączyłem mapy z lekkim niepokojem. Na szczęście mapy wyświetlają się z nazwami ulic i z polskimi znakami.
telepata Opublikowano 8 Lutego 2024 Opublikowano 8 Lutego 2024 Od paru dni mam Garmina Edge 1030 plus. Soft zaktualizowany do najnowszego. Po wgraniu OSMapaPL-OGONKI wszystkie ciągi literowe są znakami zapytania jak na obrazku od @Solubleinair. Po zamianie na OSMapaPL-PODSTAWOWA jest ok ale oczywiście bez polskich znaków. Ktoś coś wie jak sobie z tym poradzić żeby Garmin obsługiwał polskie znaki ?
amir Opublikowano 18 Lutego 2024 Opublikowano 18 Lutego 2024 W dniu 8.02.2024 o 18:23, telepata napisał: Po wgraniu OSMapaPL-OGONKI wszystkie ciągi literowe są znakami zapytania To sprawa tego konkretnie wydawnictwa. Ma znaki pl zakodowane niewłaściwie dla Garmina. Poszukaj innych map. Jest tego sporo.
Rekomendowane odpowiedzi