Wiewiórka Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 Cześć :) Proszę o rozjaśnienie tematu: czy aby zdemontować tylne koło w CTM scroll (sztywna oś) potrzebuję dwóch różnych kluczy? Ktoś jest w stanie podać ich nazwę i ew. rozmiar? Być może ktoś ma jakieś wskazówki co do zdejmowania kół...? Na razie wiem tyle, że łańcuch powinien być na najmniejszym przełożeniu. Pozdro 🙋♀️
Wiewiórka Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Opublikowano 4 Lipca 2020 16 minut temu, elmapeto napisał: Jeśli się nie mylę to imbus. Dzięki, ale to nie imbusy. Od strony kasety jest otwór z mini bolcem (?) w środku, czyli potrzebny będzie pewnie klucz z jakąś dziurką, a otwór z przeciwnej strony to jakby gwiazdka (napis pod otworkiem x-12 10-16 mm). Załączam zdjęcia.
raven Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 no imbus normalny, 6 albo 8 to nie gwiazdka tylko wyrobiony imbus, choć są też gwiazdki i takie z dziurką też ale sztywną oś odkręcasz tylko z jednej strony - od tarczy
Wiewiórka Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Opublikowano 4 Lipca 2020 23 minuty temu, raven napisał: no imbus normalny, 6 albo 8 to nie gwiazdka tylko wyrobiony imbus, choć są też gwiazdki i takie z dziurką też ale sztywną oś odkręcasz tylko z jednej strony - od tarczy A widzisz! Normalny imbus! 😁 No dobra. Dziękuję!
Accent_Szaj Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 2 godziny temu, Wiewiórka napisał: strony kasety jest otwór z mini bolcem (?) w środku, czyli potrzebny będzie pewnie klucz z jakąś dziurką, a otwór z przeciwnej strony to jakby gwiazdka (napis pod otworkiem x-12 10-16 mm). Od strony tarczy to imbus 8.Napis X12 to średnica osi,a 10-16Nm to siła z jaką przykręcasz. Z drugiej zaś strony masz przykręcony hak przerzutki
Kruk Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 Sprawa tak oczywista że myślę, że mogę zamknąć?
Wiewiórka Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Opublikowano 4 Lipca 2020 Jasne! 16 minut temu, Accent_Szaj napisał: Od strony tarczy to imbus 8.Napis X12 to średnica osi,a 10-16Nm to siła z jaką przykręcasz. Z drugiej zaś strony masz przykręcony hak przerzutki Dziękuję! 🙂
Rekomendowane odpowiedzi