Witzzztv Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) Cześć! Ostatnio wymieniłem łańcuch, który zakupiłem na znanym serwisie internetowym. Sprzedający miał bardzo dobre oceny... Zapytałem go jaki łańcuch wybrać do mojego napędu (wysłałem zdjęcia napędu oraz wszystkie kody na nim się znajdujące). Dobradzil mi dwa jeden tańszy drugi droższy... Oczywiście wybrałem ten lepszy (czytaj droższy). Po założeniu łańcucha (oczywiście skuwaczem/rozkuwaczem) na pierwszym przełożeniu przednich zębatek, blatów łańcuch zaczął się blokować w dziwny sposób a mianowicie nie chcę "puścić" blatu. Oto filmik z tym zjawiskiem https://youtu.be/1cQ0yn3Ky1g Edytowane 3 Lipca 2020 przez PrzeLuka Zdanie zaczynamy pisać dużą literą.
Kajgana Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zębatki korby się zużyły... Trzeba wymienić korbę. Pewnie też kasetę/wolnobieg.
Accent_Szaj Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 19 minut temu, Witzzztv napisał: wysłałem zdjęcia napędu oraz wszystkie kody na nim się znajdujące Wstaw je również do wątku. Napisz jaki łańcuch Ci polecił. Moim zdaniem jest on za szeroki.
Witzzztv Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Opublikowano 3 Lipca 2020 3 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Wstaw je również do wątku. Napisz jaki łańcuch Ci polecił. Moim zdaniem jest on za szeroki. Nie jest on za szeroki sprawdzałem poprzedni miał taką samą szerokość :) Łańcuch który został mi polecony i który zakupiłem shimano cn-hg71 Nie pamiętam numeru seryjnego korb ,ale kasety znam: cs-hg31 oraz numer automatu: rd-m390 9 minut temu, Kajgana napisał: Zębatki korby się zużyły... Trzeba wymienić korbę. Pewnie też kasetę/wolnobieg. Kaseta była wymieniana równo z łańcuchem Zamówię cały zestaw , gdyż znalazłem na olx nowy zestaw oem za jedyne 35 pln
Accent_Szaj Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 7 minut temu, Witzzztv napisał: shimano cn-hg71 Po zakupie czyściłeś łańcuch i nasmarowałeś oliwką?
Witzzztv Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Opublikowano 3 Lipca 2020 Teraz, Accent_Szaj napisał: Po zakupie czyściłeś łańcuch i nasmarowałeś oliwką? Oczywiście tak jak w poradniach tego na kogo forum jesteśmy
Accent_Szaj Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 52 minuty temu, Witzzztv napisał: na pierwszym przełożeniu przednich zębatek Na której koronce jest z tyłu?
Witzzztv Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Opublikowano 3 Lipca 2020 Teraz, Accent_Szaj napisał: Na której koronce jest z tyłu? Nie ważne działo się to na każdej
Accent_Szaj Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 No to niestety wszystkie tanie opcje wyeliminowane Najprawdopodobniej zębatka do wymiany.
peezett Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 Sprawdź wizualnie zębatkę czy nie jest krzywy ząb w miejscu zabierania łańcucha.
Witzzztv Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Opublikowano 4 Lipca 2020 1 minutę temu, peezett napisał: Sprawdź wizualnie zębatkę czy nie jest krzywy ząb w miejscu zabierania łańcucha. Sprawdzałem,nie jest
Gość Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 Sprawdź też czy łańcuch sam się w tych miejscach zwyczajnie zwija może tutaj jest problem
Rekomendowane odpowiedzi