Olaff81 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Witam, kupilem właśnie Stance’a rocznik 2016 (27,5, rama M). Cały napęd jest do wymiany. Obecnie założone jest 1x9 (to jakiś składak). Czy mógłby mi ktoś polecić jakąś konfiguracje? Idealnie byłoby coś co sprawdzi się na trasach trail jak i na zwykłej szosie robiąc dystanse. Z obecnego napędu nie jestem zadowolony - bardzo się męczę (przesiadłem sie z 29er’a HT) więc myślę o czymś w stylu 2x9. Dodam również że nie chciałbym wydać majątku tylko coś rozsądnego. Z góry dzięki za pomoc.
Accent_Szaj Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 20 godzin temu, Olaff81 napisał: Czy mógłby mi ktoś polecić jakąś konfiguracje? Jaki masz budżet? 2x10 Deore jest dobre.
Olaff81 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Chciałbym się zmieścić w okolicach 1500pln edit: Udalo mi się kupić napęd 2x10 Deore (ściągnięte z nowego roweru) któr będę instalował w przyszłym tyg. Taki napęd używany był w Stance w specyfikacji 2018r. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Olaff81
Gość Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 @Olaff81 wydzieliłem Ci wątek, bo nijak on nie pasuje do wątku o moim rowerze. Co do napędu, to w tym budżecie 2x10, 2x11. Złożysz nowy napęd z wszystkim w konfiguracji 2x10, grupa Deore M6000. Z tym jednym ale, że ja osobiście zamiast RD-M6000 wziąłbym najnowszą RD-M5120 i tyle. Co do manetek, nie kupowałbym nowych Deore, a poszukał używanych XT SL-M780, a dlaczego zapytasz? A właśnie dlatego: - technologia Instant release zapewnia natychmiastową zmianę przełożeń (to faktycznie tak działa, jakość zmiany biegów nie ma najmniejszego porównania z niższymi grupami) - możliwość obustronnej zmiany przełożeń dzięki zastosowaniu technologii 2-way Release. - możliwość jednoczesnej zmiany kilku przełożeń zapewnia technologia multi-release - główna dźwignia wykonana z aluminium. Żadne napędy 9 biegowe bez sprzęgła w przerzutce, tym bardziej do fulla ...
Rekomendowane odpowiedzi