ZawaX Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Witam. Mój problem polega na tym że przerzutka (shimano Zee FR) nie wrzuca na największą zębatkę(36 zębów), regulacja nic nie daje, przerzutka i manetka są nowe. Dodam że ze starą przerzutką działo się to samo.
seraph Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Masz jedną zębatkę w korbie? Przerzutka na pewno jest w wersji AM żeby obsłużyć taki blat? Jak dopychasz ręcznie przerzutkę bez dokręconej linki to da radę wrzucić?
ZawaX Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 3 minuty temu, seraph napisał: Masz jedną zębatkę w korbie? Przerzutka na pewno jest w wersji AM żeby obsłużyć taki blat? Jak dopychasz ręcznie przerzutkę bez dokręconej linki to da radę wrzucić? Jedna zębatka, przy przyciskaniu ręką bez przykręconej linki wchodzi bez problemu, ale to samo działo się ze starą przerzutką Sram GX, a przerzutka to Zee FR więc ona jest praktycznie stworzona pod single speed
seraph Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Powinno działać. A na manetce wchodzą wszystkie biegi jak odkręcisz linkę?
ZawaX Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 17 minut temu, seraph napisał: Powinno działać. A na manetce wchodzą wszystkie biegi jak odkręcisz linkę? tak
ZawaX Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 1 godzinę temu, Kruk napisał: A jaka to manetka? zee 2 godziny temu, PrzeLuka napisał: A śruba B wyregulowana? regulowałem wszystko co się dało Zapytałem się na grupie na facebooku i powiedziano mi że mogę potrzebować podkładki dystansowej żeby oddalić kasetę od koła a przybliżyć do ramy
Gość Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Jak kaseta siedzi ciasno na bębenku to co tu zmieni podkładka? Podkladki daje się pod szosowe bębenki 11s. Wstaw jakieś zdjęcia, bo to nie możliwe, że nie bangla. Na bank poskładałeś coś źle.
ZawaX Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 2 minuty temu, PrzeLuka napisał: Jak kaseta siedzi ciasno na bębenku to co tu zmieni podkładka? Podkladki daje się pod szosowe bębenki 11s. Wstaw jakieś zdjęcia, bo to nie możliwe, że nie bangla. Na bank poskładałeś coś źle. To jest maksymalne wychylenie przerzutki, nie wiem czy kaseta nie jest za daleko od ramy
ZawaX Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) 26 minut temu, PrzeLuka napisał: Co to za piasta i rama? rama to YT Tues 2.0 2012 edycja limitowana, koła to srebrne deemaxy, nie wiem na jakich piastach wiem tylko że stockowe Edytowane 1 Lipca 2020 przez ZawaX
Accent_Szaj Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 7 godzin temu, ZawaX napisał: regulacja nic nie daje, Czyli wszystko ładnie działa,klikasz o 1 i przekłada o 1. Dopiero przy przerzucaniu z 2 na 1. Zostaje na 2?
ZawaX Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) 2 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Czyli wszystko ładnie działa,klikasz o 1 i przekłada o 1. Dopiero przy przerzucaniu z 2 na 1. Zostaje na 2? gdy chcę przerzucić na największą zębatkę to nie wchodzi, a przerzutka wytwarza dźwięk jakby chciała ale nie mogła, ale tak, klikam 1 przerzuca o 1 Edytowane 1 Lipca 2020 przez ZawaX
Gość Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Dla mnie ewidentnie śruba B skoro chce się zapiąć ale nie może.
Accent_Szaj Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 @ZawaX zrób tak: Zdejmij linkę na najmniejszej koronce. Srubką H skręć tak,aby wskoczyło na kolejną koronkę. Załóż linkę i sprawdź czy wskoczy na największą. Jak dalej nie to tak jak mówi @PrzeLuka wkreć bardziej śrubkę B.
Kruk Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 A może hak przy okazji sprawdzić? Zrób fotkę z boku jak możesz. 1
Accent_Szaj Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 54 minuty temu, Kruk napisał: A może hak przy okazji sprawdzić? Właśnie do tego zmierzałem
Rekomendowane odpowiedzi