Gość Opublikowano 27 Czerwca 2020 Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Zamierzam kupić sobie kask rowerowy do jazdy MTB ponieważ posiadam rower Romet Mustang 1 na kołach 27,5" w kolorze czarno-niebieskim. Budżet na kask przyznam, że mam skromny - bo 200 złotych. Kask ma być w rozmiarze M. Nie dawno znalazłem kask pod kolor mojego roweru marki Romet taki: https://sklep.romet.pl/produkt/kask-rowerowy-flow-niebieski-roz-ml-in-mold-etlogo-romet,36736.html Mam nadzieję, że ten kask jest dobry i wytrzymały. Zastanawiam się - czy posiada ten kask paski do zapięcia ? Jeśli tak, to czy one są regulowane ? Wiem, że ten kask nie posiada ani daszku, ani też siateczki ochronnej przeciw owadom. Dlatego chciałem zapytać Was, czy warto kupować jakąś czapeczkę pod ten kask ? Jeśli tak, to fajnie by było taką mieć z małym daszkiem też pod kolor kasku. Dobrze by było, żeby taka czapeczka też była marki Romet, ale nie wiem czy akurat oni takie produkują. Czy może jednak w takiej czapeczce głowa będzie mi się zbytnio pociła podczas jazdy na rowerze i sam kask wystarczy ? Jeśli jednak Romet takich czapeczek nie robi to jakiej innej firmy dobrej może mi coś takiego pod kask polecić, ale nie drogiego. Co może mi polecić fajnego ? - czy według Was ten kask jest dobry ? Niby ma dobre oceny ten kask, ale nie mogłem znaleźć opinii żadnej na ten temat. Nie jestem jakimś zaawansowanym kolarzem, tylko takim, który lubi sobie pojeżdzić w wolnych chwilach na rowerze. Bardzo Was proszę o pomoc w tej sprawie. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Bartosz_
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2020 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Hej, jeśli masz rower Rometa, to kasku nie musisz kupować właśnie tej firmy. Ja bym wolała jednak kupić kask od firmy, która się głównie kaskami zajmuje niż coś brandowanego tylko marką Rometa. Kask musisz przede wszystkim przymierzyć i musi on być wygodny. Jeśli coś ciśnie lub lata pomimo ustawień, ten konkretny model nie jest na Twoją głowę. Szukać trzeba do skutku, bo przy dobrze dobranym do kształtu głowy kasku, powinno się o nim zapomnieć po minucie noszenia na głowie. Co do niebieskiego kasku z siatką, daszkiem, lampką z tyłu i z przeznaczeniem do mtb, to popatrz jeszcze na Met Crossover: klik
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Czy ten kask, do którego ja dałem link jest żly ? Nie może być do mojego roweru ? Do takiej jazdy po mieście ? Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Bartosz_
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Kask ma być do Twojej głowy, a nie do roweru. Pisałeś, że chcesz kask do mtb, a nie na miasto. Czy kask jest zły? Nie - skoro jest w obrocie krajowym, to powinien mieć certyfikaty i głowę powinien Ci ochronić.
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Czyli jeśli mój rower Romet Mustang jest przystosowany do jazdy MTB, a ja sobie na nim jeżdzę po Krakowie tymi "ścieżkami" rowerowymi albo jadę sobie do nie połomic ścieżką rowerową albo gdzieś tak poprostu się przejechać koło wisły to ten kask będzie się nadawał do takiej jazdy ? Czy to bardziej jest kask do jazdy szosowej na rower z cienkimi oponami ? Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Bartosz_
Rekomendowane odpowiedzi