AlexTheWind Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Mam do wydania około 400 euro i duży problem co wybrać, głównie ze względu na brak wiedzy w tej kwestii. Na razie mój wybór to Shimano Deore XT WH-M8000-TL Race 29" UST Wheelset (https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=125140;menu=1000,2,140,209;page=61). Wybór trochę wymuszony, bo nic innego nie mogę znaleźć co spełniałoby moje wymagania: - mocowanie na tarcze typu centerlock - musi pasować 11 biegowa kaseta - przód 15x100mm E-Thru axle - tył 10x135mm QR Tu się przy okazji pojawia pytanie - z tyłu mam piastę Deore FH-M615, która akceptuje 10x135mm QR. Czy to również oznacza, że rama ma takie ograniczenie? Jak to sprawdzić? Mój rower to Kona Kahuna Deluxe 2014. Obecnie mam obręcze WTB ST i19 MTB na piastach Shimano Deore. Zwłaszcza tylne koło nie miało łatwego życia ze mną i nie da się już go do końca wycentrować. Szczerze, to nawet nie wiem, czy zaproponowany przeze mnie zestaw (czy w ogóle coś w okolicach 400 euro) będzie lepsze od moich obecnych kół. Bardzo proszę o pomoc
ByQ94 Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Polecam : http://www.wojczal-bike.pl/index.php?route=product/product&path=129&product_id=193 Poza tym ktoś na forum założył wątek bo chciał kupić w kilka osób koła by otrzymać rabat. Ja posiadam wersje pod 27,5 za 820 zł z taśmą. Najlepiej zadzwonić i z miejsca Tobie powiedzą co i jak. Edytowane 3 Lipca 2017 przez ByQ94 1
AlexTheWind Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Bardzo dziękuję za informacje. Wygląda na to, że to jest najlepsza opcja dla mnie. Edytowane 3 Lipca 2017 przez AlexTheWind
ByQ94 Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Bardzo polecam warto naprawdę zadzwonić bo obsługa super
AlexTheWind Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Opublikowano 3 Lipca 2017 Inicjatywa super, ale ja zamówie koła najwcześniej za 3 tygodnie.
Franz Mauer Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Spokonie. Jeszcze nikt nie złożył zamówienia Chłopaki chcą najpierw ustalić ilu chętnych, potem ustalanie co kto chce, a na końcu negocjacja ceny i dopiero zamówienie Pewnie to potrwa nawet miesiąc
specialized34 Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Nie wiadomo czy dojdzie do skutku ta zbiórka ale przychylam się do zdania kolegów na temat sklepu profesjonalna obsługa sam złożyłem w piątek zamówienie i na czwartek maja być u mnie szybki termin a taka zbiórka może ciężko kosztować chodzi czas dokładnie bo chciałem koła w ciągu 48h ale pan Paweł poprosił mnie żeby nie wybierać opcji bo maja strasznie dużo zamówień i zrobi je na do środy.
Rekomendowane odpowiedzi