KillerGaming Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Witam Tytuł tematu może być mylący, nie wiedziałem jak nazwać mój problem więc już wyjaśniam: Mój problem polega na tym że przy przerzutkach dzieją się kompletne cuda, a mianowicie: Gdy ustawie na pokrętle jedynkę przerzutka wrzuca dwójkę, gdy ustawię dwójkę przerzutka wrzuca czwórkę, trójka wrzuca piątkę, czwórka wrzuca szóstkę, przy piątce nie dzieje się nic, przy szóstce wrzuca się siódmy bieg, a przy siódemce również nic się nie dzieje. Próba ustawienia śruby "L" nie dała żadnych rezultatów, a przy śrubie "H" nic nie robiłem, ponieważ nie wiem czy to w tej śrubie jest błąd. Obejrzałem ten poradnik i chyba znalazłem odpowiedź, ale nie jestem pewien, nie chce czegoś źle ustawić. Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Edytowane 26 Czerwca 2020 przez KillerGaming
Kruk Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 A takie proste pytanie, jaki to napęd? Jaka manetka, kaseta i przerzutka?
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 A przerzutkę masz kompatybilną z manetką?
KillerGaming Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2020 25 minut temu, Kruk napisał: A takie proste pytanie, jaki to napęd? Jaka manetka, kaseta i przerzutka? Rower był kupowany dobrych parę lat temu, i dostałem go w prezencie od członka rodziny dosyć nie dawno więc do końca modeli nie znam (to co pamiętam napisze tutaj), więc mogę ewentualnie podesłać zdjęcia Manetki: Shimano Revoshift (nie wiem jaki model dokładnie) Przerzutka:Shimano Tourney SIS index o ile dobrze patrzę Napęd: 3x7 (trzy przód, siedem tył) Co do kasety nie wiem jak sprawdzić Tak jak pisałem jeżeli będzie potrzeba mogę wysłać zdjęcia, nie jestem też jakoś rozgarnięty w temacie modeli i rowerów więc bardzo bym prosił o wyrozumiałość :D 44 minuty temu, Sziva napisał: A przerzutkę masz kompatybilną z manetką? Myślę że tak, wszystko jest fabryczne i nic nie było zmieniane
ahaja Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Jak sprzęt ma ładnych kilka lat to zapewne linki i pancerze do wymiany. Pozostaje pytanie w jakim stanie jest kaseta, hak przerzutki, sama przerzutka. Kopnij się do serwisu niech obadają fachowcy.
KillerGaming Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) 14 minut temu, ahaja napisał: Jak sprzęt ma ładnych kilka lat to zapewne linki i pancerze do wymiany. Pozostaje pytanie w jakim stanie jest kaseta, hak przerzutki, sama przerzutka. Kopnij się do serwisu niech obadają fachowcy. Najpierw spróbuję zrobić to samo co na filmiku który załączyłem, jeżeli to nie pomoże to będę kombinował dalej, ale jeżeli będzie trzeba to do serwisu zajadę. Rower ma chyba z 5 albo 6 lat więc chyba nie jest jakoś mega stary Edytowane 26 Czerwca 2020 przez KillerGaming
Kruk Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 35 minut temu, KillerGaming napisał: Rower ma chyba z 5 albo 6 lat więc chyba nie jest jakoś mega stary Kwestia tego że to bardzo słaby osprzęt, mało dokładny, mający luzy, jeszcze stał tyle lat. Jak nic trzeba sprawdzić pancerze i linki czy płynnie chodzą jak nie to wymiana, to grosze. Mógł być gdzieś rzucony w kont, hak się pokrzywił i mamy dodatkowy problem w przerzucaniu.
Rekomendowane odpowiedzi