_philipo7 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Witam, chciałem się zapytać w sprawie roweru Rockrider ST 520. Mianowicie czy opłaca się go kupić? Jakie są jego zalety/wady?
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zapomniałeś dodać jak masz zamiar go użytkować.
TrocheBiegam Opublikowano 27 Czerwca 2020 Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Dziwne macie podejście na tym forum. Czego oczekujesz zadając pytanie "jak masz zamiar go użytkować? " Oczekujesz odpowiedzi, że ktoś chce robić na nim 300km wypady? Czy do zjazdów z hopami? Po kontekście można łatwo wywnioskować, że kupujący chce rekreacyjnie użytkować ten rower i odpowiedź jest jedna. Jak będziesz używał go do jazdy rekreacyjnej w spokojnym terenie i będziesz o niego dbał to posłuży długo, a jak masz zamiar zostawiać go codzinnie pod gołym niebem i chcesz go używać do szybkiej jazdy po nierównym terenie to rozpadnie się bardzo szybko, ponieważ jest tani. Czy wadą jest, że waży 15kg? Czy wadą jest, że ma tani osprzęt? Skoro rower jest tani to trzeba użytkować go w miare delikatnie. Kiedyś kupiłem ten rower i jeździłem na nim do pracy 9km przez cały rok nawet w zimie. Nie serwisowałem go ani razu i nie sprawił mi żadnych problemów. Nie używałem go już długo. Sprzęt czeka na serwis i nowego właściciela. Miałem też xc100s. Rowery z decathlonu są naprawdę dobrej jakości. ST520 to dobry sprzęt do jazdy rekreacyjnej po w miare równym terenie 😉 Edytowane 27 Czerwca 2020 przez TrocheBiegam 1
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 W dniu 27.06.2020 o 04:12, TrocheBiegam napisał: Dziwne macie podejście na tym forum. Czego oczekujesz zadając pytanie "jak masz zamiar go użytkować? " Z bardzo prostej przyczyny, bo chciałbym wiedzieć czy zamierza użytkować go zgodnie z przeznaczeniem. Dziwne to jest Twoje "oburzenie" naszym podejściem, bo jak mam komuś doradzić nie wiedząc czego oczekuje?
Black Mirror Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Ja Też mam zamiar kupić rower GÓRSKI MTB ST 540 27,5" ROCKRIDER tylko zastanawiam się czy warto i czy za taką cene się opłaca . Prosze o opinie https://www.decathlon.pl/rower-mtb-st-540-275-id_8500756.html I co sądzicie o hydraulicznych hamulcach w rowerze ? Edytowane 1 Lipca 2020 przez Black Mirror
O405NE Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-st-520-27-5/_/R-p-324884 Muszę kupić rower, nie mam dużego budżetu. Ten rower za 1300zł to dobra propozycja czy coś lepszego znajdę? Rockrider ST 520. Nie jeżdżę na dalekie trasy, myślę że nie przekroczą nigdy 100km. Używany będzie uniwersalnie - na wiejskie wycieczki oraz na dojazd do szkoły w mieście.
Accent_Szaj Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 4 godziny temu, O405NE napisał: czy coś lepszego znajdę? Ciężko będzie. To są dobre rowery w bardzo przystępnej cenie.
Semtex Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 @O405NE Ja używałem ten rower przez rok, jeżdżone na ścieżkach, trochę pagórków itp. Robiłem na nim tak po 500km miesięcznie w sezonie i spisywał się bez zarzutu. Jedyny problem to upierdliwa regulacja przedniej przerzutki, ale w moim był jakiś marny Microshift, ale to się zmienia w różnych rewizjach modelu. Generalnie powinieneś być zadowolony. Dostaniesz przyzwoity rower z dobrym serwisem i gwarancją.
Nela Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 W dniu 29.06.2020 o 12:49, PrzeLuka napisał: Z bardzo prostej przyczyny, bo chciałbym wiedzieć czy zamierza użytkować go zgodnie z przeznaczeniem. Dziwne to jest Twoje "oburzenie" naszym podejściem, bo jak mam komuś doradzić nie wiedząc czego oczekuje? Wiele ludzi użytkuje rowery"niezgodnie" z przeznaczeniem. Kupują MTB a jeżdżą po płaskim terenie, kupują bo im się podoba i tyle. Czy ktoś kupujący BMW M3 lub Audi RS czy inne porsche gania nim po torze wyścigowym?
Rekomendowane odpowiedzi