MikeNS Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Witam wszystkich, składam rower na ramie fuji bighorn one e, wg producenta był support BB91, mufa 89,5 x 41 mm. Załozyłem sram DUB pressfit wg instrukcji czyli jedna nakładka zewnętrzna od strony napędu 4.5mm. Napęd to eagle 1x12, przy mocnym pedałowaniu korba delikatnie ociera o tylni trójkąt, zaznaczam, że luz skasowałem tą nakrętka preload. Proszę o podpowiedzi czy wyprasować prawą stronę i dać podkładkę między ramę a łożysko ale czy wtedy linia łańcucha nie zmieni się za bardzo? Zębatka ma offset 3mm. Czy w ogóle jest szansa na wybicie łożyska przyrządem bez uszkodzenia? Dziękuję z góry za pomoc, kilka rowerów złożyłem ale cały czas się uczę BTW widziałem, że ten model wychodziła na napędzie 2x10 i 1x..... Edytowane 26 Czerwca 2020 przez MikeNS
Motke Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Korby mają jeszcze taki parametr jak Qfactor czyli z grubsza odległośc między pedałami. Może Twoja ma zbyt mały.
Rekomendowane odpowiedzi