Shake_4 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Hej, chcę prze serwisować stary amortyzator, oto moje pytanie.: Jeśli nie mam oleju w amortyzatorze, to czy mogę do dolnych lag wlać trochę oleju 15W? Jeśli można wlać olej, to jaki olej 15W w kat. fork oil polecacie? Z góry dzięki i pozdrawiam
vdcmike Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Generalnie wlać możesz ale nie znaczy to, że będzie spełniał pokładane w nim nadzieję ze względu na konstrukcję amortyzatora (w najlepszym przypadku wycieknie, w najgorszym uszkodził tłumik, w pośrednich może po prostu nie brać udziału w smarowaniu) Edytowane 26 Czerwca 2020 przez vdcmike
Accent_Szaj Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 2 godziny temu, Shake_4 napisał: jakiś noname Zrób zdjęcie
Shake_4 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2020 8 godzin temu, vdcmike napisał: Generalnie wlać możesz ale nie znaczy to, że będzie spełniał pokładane w nim nadzieję ze względu na konstrukcję amortyzatora (w najlepszym przypadku wycieknie, w najgorszym uszkodził tłumik, w pośrednich może po prostu nie brać udziału w smarowaniu) Raczej nie ma tłumika ponieważ jest to amortyzator z bardzo budżetowego roweru. 8 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Zrób zdjęcie Na razie nie mogę ponieważ oddałem go do serwisu, ale jak popytałem się trochę znajomych to serwis ma dobre opinie, ale jeśli chodzi o amortyzatory to ma bardzo złe opinie, więc jak dostanę go po serwisie to będę chciał go sam prze serwisować.
Accent_Szaj Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 19 minut temu, Shake_4 napisał: amortyzator z bardzo budżetowego roweru. To nie ma sensu w ogóle go ruszać. Może wyjść tak,że coś pęknie podczas rozkręcania.To są uginacze,które pakują tylko na sztukę.Nawet po serwisie ten amor nie będzie pracował dobrze.
Kruk Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Takim uginaczy jeszcze starych mało kto brać na serwis więcej babrania niż one warte.
Rekomendowane odpowiedzi