assist217 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Witam, miałem rower w bardzo opłakanym stanie i zauważyłem kiedyś film u Szajbajka że maluje rower plastidipem. Widziałem ze efekt wizualny jest bardzo dobry wiec go pomalowałem, tylko mam pytanie: jak to się sprawdza w praktyce? Czy robią się dziury? Czy ten plastidip się odkleja? Czy wytrzyma on parę lat ?
leejoonidas Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Przeczytaj sobie artykuł o tym preparacie z linku poniżej, szczególnie zwróć uwagę na komentarze ludzi pod artykułem. http://www.strefatestow.pl/plastidip-malowac-czy-nie-malowac/ Edytowane 25 Czerwca 2020 przez leejoonidas
Accent_Szaj Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 18 godzin temu, assist217 napisał: wiec go pomalowałem, Na pewno zostało Ci go trochę,pomaluj coś poczekaj parę dni i przetestuj w ekstremalnych warunkach Będziesz wiedział na co uważać. Czy parę lat? Tego dowiesz się sam. Wszystko zależy od wielu czynników. Jak przygotowałeś rame, jak założyłeś itp. Itd.
TOMALA72 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Chcesz mieć trwały i porządny efekt to tylko fachowe lakierowanie proszkowe ramy po porządnym przygotowaniu a plasti dupem (błąd w pisowni zamierzony) to można sobie psiknąć jak rama i rower tani albo chcesz kiedyś wrócić do starego koloru:) Edytowane 29 Czerwca 2020 przez TOMALA72
Rekomendowane odpowiedzi