TOMALA72 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Mam delikatny luz na tylnej piaście Sun Ringle, sztywna oś 148 x 12 Nie chcę już mocniej skręcać osi bo boję się że coś upieprzę. luz delikatny ale wyczuwalny. W tej piaście można go jakoś kasować? Łożyska maszynowe.
TOMALA72 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Pokrzepiony "wsparciem" i "odpowiedziami" Forumowiczów, na których zawsze można liczyć😁, postanowiłem nie czekać jednak na wróżby i udałem się do serwisu Deca. Diagnoza - łożyska do wymiany, a że nie ma to zamówili nowe koło:) Ciekawe tylko czemu tak wcześnie padły łożyska. Jeżdżę sobie szybko w terenie ale rower jeszcze prawdziwych gór nie widział, mam go raptem trzy miesiące. Trochę lekkich hopek i pump tracka ale bez szału. No nic zobaczymy jak wymienią:) Edytowane 29 Czerwca 2020 przez TOMALA72
Kruk Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 W dniu 27.06.2020 o 10:49, TOMALA72 napisał: Pokrzepiony "wsparciem" i "odpowiedziami" Forumowiczów, na których zawsze można liczyć😁, postanowiłem nie czekać jednak na wróżby i udałem się do serwisu Deca. Po prostu mało kto ma te piasty, ja sam nie wiem dokładnie jak to wygląda w środku. Wolałbyś otrzymać odpowiedź od kogoś kto się nie zna na tych piastach czy brak odpowiedzi? To nie DT swiss które wiele osób ma. Dlaczego mogły paść łożyska? Kto wie, może to sama budowa piasty, może po prostu słabej jakości łożyska w tej piaście. 1
Korbadeusz Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 W dniu 25.06.2020 o 19:45, TOMALA72 napisał: Mam delikatny luz na tylnej piaście Sun Ringle, sztywna oś 148 x 12 Nie chcę już mocniej skręcać osi bo boję się że coś upieprzę. luz delikatny ale wyczuwalny. W tej piaście można go jakoś kasować? Łożyska maszynowe. Witam. Pozwolę odgrzać kotleta z przed prawie trzech lat Czym objawiał się ten luz na piaście? Łapiąc za koło chodzi na boki? Pytam bo chyba i mnie czeka wymiana łożysk, a prosta to robota w tych SRC Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi